REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Indų kompanija „Tata“, kuri visame pasaulyje išgarsėjo kaip pigiausio automobilio „Nano“ gamintoja (šiai kompanijai priklauso ir kilmingos britų „Jaguar“ ir „Land Rover“ markės), ruošiasi pristatyti jau antros kartos kompaktišką pigų automobilį „Tata Nano“. Įdomiausia tai, kad indai žada naująjį „Nano“ gaminti ir Europoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša Europos spauda, „Tata Motors“ žada atidaryti gamyklą Rumunijoje. Šioje šalyje „Tata“ pradės gaminti nedidelius sunkvežimius ir pikapus skirtus Europos rinkai. Na o vėliau nuo konvejerio Rumunijoje riedėti pradės ir Europai adaptuotas antros kartos „Tata Nano“.

REKLAMA

Apie planus su nauju „Nano“ veržtis į konservatyvias Europos ar net JAV rinkas patvirtino pats „Tata“ pramonės grupės prezidentas Ratanas Tata.

„Europos rinkos mums yra patrauklios, todėl mes pakeisime naują „Nano“ modelį taip, kad jis būtų visai priimtinas minėtų rinkų pirkėjams. Naujas „Nano“ bus sudėtingesnis ir novatoriškesnis automobilis. Tai bus jau ne ta mašina, kuri Indijoje buvo sukurta kaip alternatyva motoroleriams.“ – leidiniui „Automotive News“ sakė R. Tata.

Europos rinkai skirtas naujos kartos „Nano“ gaus galingesnį variklį, vairo stiprintuvą, aktyvaus ir pasyvaus saugumo priemonių paketą. Tiesa, kitokia bus ir automobilio kaina –indai užsimena, kad Europai skirto „Nano“ kaina neviršys 10 tūkst. JAV dolerių ribos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų