REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Egipto valstybės prokuroras antradienį ragino saugumo pajėgas ir eilinius žmones sulaikyti neseniai atsiradusios juodai besirengiančių protestuotojų grupės narius, kurie aršiai prieštarauja prezidentui Mohamedui Mursiui (Mohamed Mursi), praneša "Reuters".

REKLAMA
REKLAMA

Egipte nesiliauja protestai prieš prezidentą M. Mursį ir jį remiančią Musulmonų broliją. Pastarosios riaušės kilo praėjusios savaitės ketvirtadienį, antrųjų revoliucijos metinių išvakarėse. Nuo tada per susirėmimus tarp demonstrantų ir saugumo pajėgų žuvo daugiau kaip 50 žmonių. Sueco, Port Saido ir Ismailijos miestuose, taip pat Kaire ir Aleksandrijoje tūkstančiai žmonių nepaiso prezidento paskelbtos komendanto valandos ir tęsia protestus.

REKLAMA

Šimtai įtariamų grupuotės "Egipto juodasis blokas" ("Black Block Egypt") narių dalyvavo protestuose Kaire, Aleksandrijoje ir Sueco kanalo miestuose. Per susirėmimus su policija jie dažniausiai buvo pirmosiose protestuotojų gretose. Apie šią grupę žinoma nedaug. Sausio 21 dieną socialiniame tinkle "Facebook" ji paskelbė pirmąjį savo įrašą ir nuo to laiko internete surinko 29 tūkst. sekėjų. Grupės šūkis yra "chaosas prieš neteisybę" ir ji teigia turinti tik vieną priešą - Musulmonų broliją ir jai priklausantį M. Mursį. Atrodo, kad grupę įkvėpė "Juodojo bloko" ("Black Block") protestuotojai Europoje, kurie rengėsi juodai, dengė veidus ir organizavo smurtines demonstracijas prieš globalizaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės prokuroras Talatas Abdala (Talaat Abdallah) antradienį įsakė policijai ir kariuomenės pareigūnams sulaikyti "Juodojo bloko" narius ir ragino visuomenę "dalyvauti sulaikant įtariamus grupės narius ir juos nedelsiant perduoti artimiausiam teisėsaugos pareigūnui". Prokuroras teigė, kad "Juodasis blokas" yra "organizuota grupuotė, kuri dalyvauja teroristinėje veikloje (...) ir daro nusikaltimus, kurie kenkia nacionaliniam saugumui".

Šaltinis saugumo pajėgose sakė, kad nuo šeštadienio Egipte sulaikyta 170 juodai apsirengusių jaunuolių, bet pridūrė, kad tyrėjai dar nenustatė, ar visi jie yra "Juodojo bloko" nariai.

Savo "Facebook" paskyroje "Egipto juodasis blokas" skelbia: "mes nenorime sunaikinti jokių vyriausybės ar privačių pastatų (...) mes nesame nusistatę prieš policiją, mes kovojame tik su (musulmonų) Brolija".

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų