REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išmaniųjų telefonų pardavimas paskutinį praėjusių metų ketvirtį visame pasaulyje išaugo net 36 proc. ir nurungė kitos kompiuterinės technikos pardavimą, pranešama tyrimų bendrovės „International Data Corp.“ (IDC) ataskaitoje. Manoma, kad tokiam augimui įtakos turėjo šventinis sezonas, kai parduotuves užplūdo dovanų ieškantys pirkėjai.

REKLAMA
REKLAMA

IDC specialistai apskaičiavo, kad maždaug 210 mln. išmaniųjų telefonų buvo parduoti per paskutinius tris praėjusių metų mėnesius. 2011 metais per tą patį laikotarpį jų pardavimas siekė 161 mln. Išmaniųjų telefonų pardavimo lyderiu paskutinį praėjusių metų ketvirtį tapo „Samsung“. Minėtuoju laikotarpiu kompanijos parduodamos ryšio technikos statistinis rodiklis buvo 64 mln. Net „Apple“ mobiliųjų „iPhone“ telefonų pardavimas nebuvo toks didelis – šių įrenginių parduota 48 mln.

REKLAMA

Apskaičiuota, kad iš viso 2012-aisiais užsakyta beveik 713 mln. mobiliųjų telefonų – net 44 proc. daugiau nei 2011 metais. Įprastos kompiuterinės technikos gamintojams toks išmaniųjų įrenginių populiarėjimas nesuteikė daug džiaugsmo, o tapo tikru galvos skausmu. Kompiuterių pardavimas 2012-aisiais sumažėjo 3 proc. Tai buvo pirmasis nuosmukis nuo 2001 metų.

IDC atstovai teigia, kad trečiąja mobiliųjų įrenginių rinkos lydere tapo kompanija „Huawei“, siūlanti pigesnius išmaniuosius telefonus. Ketvirčio pabaigoje kompanijos pardavimas sudarė 5 proc. visos rinkos.

Kompanijos specialistai įsitikinę, kad mobilieji įrenginiai tampa populiarūs dėl funkcijų – dabar telefonu galima ne tik kalbėti, bet ir naršyti internete, fotografuoti, naudotis įvairiomis programomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų