REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„General Financing Trakų pusmaratonyje“ dalyvaus tikrai daug bėgikų. Vadinti juos visus sportininkais galima, bet tai nebus tikslu. Nes profesionalių sportininkų bus labai nedaug – didžioji bėgančiųjų dalis gyvenime turi kitus užsiėmimus, kuriems skiria nemažą laiko dalį. Tai pedagogai, medikai, teisininkai, prekybininkai, fizikai, gaisrininkai, valstybės tarnautojai ir kiti.

REKLAMA
REKLAMA

Mes nusprendėme su kai kuriais iš jų susipažinti išsamiau, kad jų kolegoms atsirastų stimulas ir noras taip pat prisidėti prie sparčiai augančios bėgiojančiųjų draugijos.

REKLAMA

Dar viena pažintis – 37 metų Konstantinas Balakinas, „General Financing“ generalinis direktorius.

- Kada pradėjote bėgioti?

- Prieš porą metų.

- Ką Jums dabar reiškia bėgimas?

- Dabar tai tiesiog sveiko gyvenimo būdo dalis, aš pamačiau, kaip mane pakeitė bėgimas, ir esu jam už tai dėkingas. Esu atsikratęs apie 20 nereikalingų svorio kilogramų, be to, jaučiuosi visiškai sveikas.

- Kokia jūsų bendradarbių reakcija į Jūsų pomėgį?

- Bendradarbiai palaiko ir taip pat bėgioja, aišku, ne visi, bet turim bendraminčių grupelę iki 10 žmonių, kurie nuolat sportuoja ir eina į bėgimo treniruotes.

REKLAMA
REKLAMA

- Gal kažką iš savo kolegų (artimųjų) įtraukėte į bėgikų gretas?

- Tai tuos bendradarbius realiai man ir pavyko įtraukti į bėgikų gretas, manau, kad mano sąžinėje apie 10 išgelbėtų sveikų kūnų.

- Kokios varžybos Lietuvoje Jums yra palikusios geriausią įspūdį?

- Labiausiai patiko mano pirmasis pusmaratonis, 2010 metų rugsėjo mėnesį, bėgdamas senamiestyje pamačiau einantį gatve Johną Malkovičių (jis tuomet filmavosi Lietuvoje). Norėjau sustoti ir paprašyti autografo.

- Ko pasigendate lietuviškuose bėgimo renginiuose?

- Trūksta dalyvių masiškumo, nors bėgikų ir daugėja, tačiau vis vien, palyginus su pusmaratoniais užsienyje, kur teko dalyvauti, pas mus bėga visgi mažai žmonių. Organizavimas ne visada aukšto lygio, organizatoriai daro daug klaidų, tačiau tai tik smulkmenos, nors kiek apmaudu, kai atbėgusio į finišą tavęs niekas nepasitinka, kaip kad atsitiko per kalėdinį bėgimą, kai baigėsi dalyviams skirti medaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Ar dažnai dalyvaujate bėgimuose užsienyje, kuo jie traukia?

- Karts nuo karto, iš viso esu bėgęs užsienyje 2 kartus – Prahoje (21 km) ir Paryžiuje (20 km). Labai geras organizavimas, daug dalyvių, neapsakomas jausmas bėgti, kai šalia tavęs bėga dar 20 tūkstančių dalyvių

- Ko palinkėtumėte tiems, kurie iki šiol neatrado bėgimo teikiamo malonumo?

- Tiesiog pabandyti. Nubėgti kad ir savo pirmą kilometrą. Man jis buvo sunkiausias!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų