REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vaiko teisių apsaugos tarnyba (VTAT) apskundė Vilniaus miesto apylinkės teismo sprendimą išteisinti mažametės tvirkinimu kaltintą Andrių Ūsą.

REKLAMA
REKLAMA

VTAT apskundė išteisinamąjį nuosprendį, kuriuo konstatuota, kad dviejų žmonių nužudymu įtariamo Drąsiaus Kedžio ir jo sugyventinės Laimutės Stankūnaitės šeimoje nebuvo jokio pedofilijos.

REKLAMA

VTAT nesutinka su teismo nustatyta aplinkybė neva mažametė nepatyrė prievartos.

Beje, teismo pirmininku paskirtas teisėjas Pavelas Frolovas, kuris jau prieš dvejus metus nagrinėjo tuometinės D. Kedžio sesers, kuri buvo paskirta jo dukters globėja, Neringos Venckienės skundą dėl prokuratūros nutarimo nepradėti ikiteisminio tyrimo Kauno rajono savivaldybės Vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėjos atžvilgiu, kai ji neturėdama įgaliojimų, vaiką iš namų 2009 metų gegužę išvežė į Vaiko raidos centrą.

REKLAMA
REKLAMA

Tada teismas nutarė, kad vaiko teisių apsaugos skyrius nepadarė jokio nusikaltimo, ir nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą. Ūsas buvo kaltintas mažametės tvirkinimu, tačiau Vilniaus teismas jį išteisino po mirties. D. Kedžio artimiesiems, kurie liudyjo teisme, pradėta baudžiamoji byla dėl melagingų liudijimų teismui.

Valstybės kaltintojas Egidijus Motejūnas sakė, kad baigus nagrinėti pedofilijos bylą, pradėti du ikiteisminiai tyrimai pradėti dėl melagingų parodymų davimo, vienas - dėl galimo poveikio liudytojui. Dėl melagingų parodymų davimo ikiteisminiai tyrimai pradėti D. Kedžio tėvui Vytautui Kedžiui ir gydytojai Laimai Bloznelytei, pas kurią neva lankėsi A. Ūsas ir dvi moterys su mergaite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dėl galimo poveikio liudytojui tyrimas pradėtas Kedžių kaimynei Olgai Girdauskienei. Ji taip pat buvo apklausta teisme.

V. Kedys teismui tvirtino, kad, lankydamasis L. Stankūnaitės tėvų bute jis aptiko pusnuogį A. Ūsą, tuo metu bute buvo ir mažametė anūkė. Teismas nuosprendyje atkreipė dėmesį, kad apie tai V. A. Kedys nepasakojo ankstesnėse apklausose, jo parodymai prieštaringi ir nenuoseklūs. Be to, vaiko perdavimas vyko aikštelėje, o tuo metu, kurį nurodo liudytojas, L. Stankūnaitė dar nebuvo pažįstama su A. Ūsu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų