REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zinaida Paškevičienė, Arnas Mazėtis, LRT televizijos naujienų tarnyba

Ignalinos savivaldybė viena pirmųjų šalyje sėkmingai pradėjusi daugiabučių renovavimą susidūrė su kliūtimis. Ji nebegali pati organizuoti viešųjų pirkimų ir išsirinkti rangovų, o tai daryti turinčios organizacijos veikla nuo pernai pavasario sustabdyta.

REKLAMA
REKLAMA

Patikėję valdžios ketinimais ir už renovavimą sumokėję nuo 4 iki 6 tūkstančių litų, penkiolikos daugiabučių gyventojai antrą žiemą džiaugiasi šiltesniais būstais, praneša „Panorama“.

REKLAMA

Vyriausybei parengus naują renovavimo modelį savivaldybės jau įpareigojamos pradėti darbus – atrinkti daugiabučius. Ignalinos vadovai sako, kad dabar žmones įtikinti sekasi lengviau, nors reikės primokėti ne 15 kaip anksčiau, o jau 30 procentų.

Vis dėlto sėkmingai pradėjusi renovaciją Ignalinos valdžia turėjo sustoti ne savo noru. Vykdydama vadinamąją „Ignalinos enervizijos“ programą, turinčią net keturis finansavimo šaltinius, savivaldybė jau pernai pavasarį buvo pasirengusi renovuoti dar 53 daugiabučius, tačiau iki šiol negali pradėti darbų, nes privalo organizuoti viešuosius pirkimus tik per centrinę perkančiąją organizaciją.

Pasak ūkio ministerijos atstovų, centrinei perkančiajai organizacijai tapus pavaldžiai ūkio ministerijai jos veikla bus atnaujinta kovo viduryje. Tačiau Ignalinos vadovai stebisi, kodėl jie patys negali pasirinkti rangovų, esą taip būtų greičiau, pigiau, ir, pavyzdžiui, sudarius sutartis su vietos statybininkais – atsakingiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų