REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad vykdant patikrinimus dėl Lenkijos konditerijos įmonės pagamintų ir išplatintų nesaugių saldumynų, buvo patikrintas ne tik prekybos tinklą ,,Rimi”, bet ir turgavietės, prekyvietės ir kitos prekybos vietos. Inspektoriai rinkoje neaptiko galimai užterštų saldumynų, nuo 2012-11-22 pagamintų Lenkijos ,,Magnolia Sp. z o. o.” įmonėje rašoma pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Elektrėnų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba laikinai sustabdė visus gamintojo ,,Magnolia Sp. Z o. o.” produktus, kuriuos buvo įsivežęs ,,Rimi” prekybos tinklas. Patikrinimo metu uždrausta prekiauti vafliais su pieniniu kremu „Poesia” (653,94 kg), kurie buvo nurodyti Lenkijos paskelbtame pranešime. Taip pat sustabdyta prekyba galimai nesaugia to paties gamintojo produkcija – 616,14 kg vaflių su lazdynų riešutų kremu ,,Poesia” ir 655,2 kg vaflių su kakavos kremu ,,Poesia”. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie nesaugius saldumynus perdavė pranešimą Europos Komisijai Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF.

REKLAMA

Vilniaus valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai patikrinimo metu nustatė, jog įmonė UAB ,,Rimi Lietuva” buvo gavusi informaciją iš Latvijos tiekėjo dėl vaflių su pieniniu kremu ,,Poesia” išėmimo iš prekybos, tačiau apie nesaugų maisto produktą nepranešė ir neinformavo vartotojų dėl įsigytų galimai nesaugių produkų.

,,Pagal Europos ir Lietuvos teisės aktus, siekiant apsaugoti visuomenės sveikatą, įmonės kartu su kontrolės institucijomis bendradarbiauja atliekant veiksmus, leidžiančius išvengti arba sumažinti pavojų, kurį gali sukelti jų tiekiami maisto produktai. Tais atvejais, kai produktai pasiekia vartotojus, įmonės nedelsiant privalo informuoti pačius vartotojus ir kontrolės institucijas”, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Aušra Išarienė.

REKLAMA
REKLAMA

Gauta informacija, kad minėta Lenkijos kompanija ,,Magnolia Sp. Z o. o.” vykdė ir pašarų žaliavų gamybą. Įmonės patikrinimo metu buvo rasta 2 488 kg pašarų, kurių gamybai buvo naudojami tie patys pieno milteliai. Nustatyta, kad žaliavos pašarams buvo išplatintos tik Lenkijoje ir Olandijoje.

Lenkijos oficialiame pranešime teigiama, kad iki šių metų sausio 25 dienos verslininkai iš rinkos surinko 6 456 kg įtartinų šių produktų. Taip pat informavo, kad dar nėra gavę informacijos apie apsinuodijimą galimai nesaugiais saldumynais.

Paskutiniais duomenimis, nesaugūs lenkiški saldumynai buvo išplatinti Belgijoje, Bulgarijoje, Latvijoje, Vengrijoje, Rumunijoje, Slovakijoje, Vokietijoje, Čekijoje ir Švedijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų