REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

„Budapeštas-Bamako“ ralio dalyviai sėkmingai įveikė Europos etapą. Nusigavę į Genujos uostą, šiuo metu keliasi per Viduržemio jūrą, o vakare sieks pirmąją varžybų stotelę Maroke.

REKLAMA
REKLAMA

„Jaučiamės lyg Niujorko akcijų biržoje – kelte didžiulis triukšmas, pilna žmonių ir beveik visi jie tamsaus gymio. Į mus jau dabar žiūri kaip į kažką egzotiško, tad su kolegomis šypsodamiesi sprendžiame, kas bus toliau.

REKLAMA

Vienas šiame šurmulyje jausčiausi labai nejaukiai, - telefoninio pokalbio metu pasakojo „Geros dovanos“ Lenkijos padalinio generalinis direktorius Ernestas Vasiliauskas. – Laive prasidėjo dokumentų tvarkymas, tai sukėlė dar daugiau chaoso. Nieko nuostabaus, kai laukiančių žmonių – visa minia, o juos aptarnauja vos vienas darbuotojas.“

Didžiausiame labdaringame ralyje Lietuvos vėliavą veža dvi „Geros dovanos“ komandos ir architektų tandemas „Abacus“. 19 metų skaičiuojančiu „Mercedes Benz E300d“ į Afriką vykstantis įmonės „Abacus architects“ vadovas Darius Čaplinskas pasakoja:

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmas įspūdis patekus į Genują – Afrika prasideda Italijoje. Visur pilna nesuvokiamai perkrautų mažų automobilių, visi zuja be tvarkos, o informacijos - nulis. Kelte tvarkomi dokumentai, tad jau dabar susidūrėme su afrikietiška tvarka, kurią įvardinčiau kaip visišką chaosą. Visų reikiamų antspaudų ir parašų jūroje tikrai nepavyks gauti, tad tikimės, kad bent krante viskas bus gerai.“

„Geros dovanos“ ekipažų nariai tikina su rimtesnėmis problemomis nesusidūrę, vienintelis mažas nesklandumas – kelyje teko keisti ventiliatoriaus dirželius. Tuo metu senu „Mersedesu“ vykstantys kolegos uoste negalėjo išsikeisti pinigų, tad buvo priversti ieškoti artimiausio bankomato kitame mieste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Organizatoriai praneša, kad šiuo metu jau finišavo pirmasis ekipažas. Vengrų komandai, važiuojančiai juodu „Volkswagen Touareg“, Maroke esančią pirmąją stotelę pasiekti prireikė vos 65 valandų.

„Budapešto – Bamako“ ralis – sausio 25 – vasario 9 d. vykstančios didžiausios labdaringos automobilių varžybos pasaulyje. 8 682 kilometrų trasa prasideda nuo Vengrijos sostinės, kerta Sacharos dykumą ir siekia Bisau Gvinėją.

Organizatoriai deklaruoja, kad važiuoti gali kiekvienas bet kokiomis priemonėmis, bet kaip. Kiekvienas ekipažas prisideda prie pagalbos Afrikos vaikams, kad būtų statomos mokyklos, kasami šuliniai, tiekiami medikamentai ir kitos būtiniausios priemonės.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų