REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

 Geriausiu 2012 metų Lietuvos treneriu pripažintas 66-erių metų vilnietis Jevgenijus Kliosovas, ant aukščiausio Londono olimpinių žaidynių garbės pakylos laiptelio padėjęs užkopti penkiakovininkei Laurai Asadauskaitei.

REKLAMA
REKLAMA

Interviu žurnalui „Olimpinė panorama“ J.Kliosovas teigė, kad auklėtinė pasiekimą tikisi pakartoti ir 2016 metų žaidynėse, tad planus apie šeimos pagausėjimą linkusi bent ketveriems metams. Beje, Londono olimpinį auksą L.Asadauskaitė iškovojo grįžusi po motinystės atostogų.

REKLAMA

Treneris taip pat teigė, jog pat Laura nenori, kad ją treniruotų sutuoktinis Andrejus Zadneprovskis.

„Kiekvieno trenerio svajonė dirbti su tokia sportininke. Man pasisekė, dirbame jau dešimt metų, tačiau nė sykio nebuvome susibarę, apsipykę. Laura dirba žvėriškai daug: jeigu pasakau, kad reikia nubėgti vieną ar du kilometrus, ji nubėga dvigubai daugiau.

Treniruojamės kiekvieną dieną, išskyrus sekmadienius. Kasdien laukia trys keturios treniruotės. Tarkime, pirmadieniais ji aštuntą valandą ryto joja, po to bėga ir plaukia, o vakare šaudo ir fechtuojasi“.

REKLAMA
REKLAMA

Paklaustas, ar nepagalvoja, kad vieną dieną A.Zadneprovskis, Lauros vyras, pasakys, kad jis vienas nori treniruoti olimpinę čempionę, J.Kliosovas sako: „Pagalvoju, bet Laura kol kas to nenori. Kaip sportininkas, Andrejus buvo fantastiškas, bet kaip treneris darstokoja patirties. Kaip bus toliau, nežinau“.

„Prieš olimpines žaidynes jis daug padėjo Laurai, o dabar turi gerą jaunųjų penkiakovininkų grupę, su ja nuoširdžiai dirba. Rimtai padėti Laurai nebelieka laiko.

Su Laura jau galvojame apie Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Ji nori dar kartą laimėti olimpinį auksą. Iki olimpinių žaidynių Laura nėra nusiteikusi gimdyti“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų