REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Kauno miesto tarybos opozicija su „Vieningo Kauno“ frakcijos atstovu Povilu Mačiuliu priešakyje viešai išplatino pranešimą, kuriame ragina Kauno merą Andrių Kupčinską nesitaikstyti su aplaidžiai dirbančiu vicemeru Vytautu Vasilenka.

Šiandien Kauno miesto tarybos opozicija su „Vieningo Kauno“ frakcijos atstovu Povilu Mačiuliu priešakyje viešai išplatino pranešimą, kuriame ragina Kauno merą Andrių Kupčinską nesitaikstyti su aplaidžiai dirbančiu vicemeru Vytautu Vasilenka.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicijoje esantiems tarybos nariams rūpestį kelia partijos Tvarka ir teisingumas deleguoto vicemero V. Vasilenkos netinkamai atliekamos mero pavestos funkcijos miesto švietimo, kultūros, socialinių reikalų, bei sveikatos srityse.

REKLAMA

„Susidaro įspūdis, jog per prievartą mero pavaduotojo pareigas gavęs Vytautas Vasilenka yra visiškai nenusiteikęs dirbti. Pasigendame vicemero iniciatyvumo ir konstruktyvių sprendimų jo kuravimo srityse",- teigė Kauno miesto tarybos narys, „Vieningo Kauno" frakcijos atstovas Visvaldas Matijošaitis.

Opozicija pareiškime tvirtina, kad vicemerui nerūpi kultūra, jis domisi tik regbiu, ką patvirtina faktas, kad jis pakliuvo į etikos sargų akiratį, kai savivaldybėje sprendė savo vadovaujamos asociacijos bei buvusios darbovietės finansavimo ir kitus turtinius klausimus. Taip pat teigiama, kad V. Vasilenka negerina senatvės sulaukusių ir negalią turinčių asmenų padėties, neįgyvendina pažado priklausomybės ligų centruose įvesti apnakvindinimo paslaugą, be to, sveikatinimui skirtos pinigų sumos neva nėra panaudojamos.

REKLAMA
REKLAMA

Kauno meras pareiškimo negavo

Tiesa, pats Kauno meras A. Kupčinskas, naujienų portalo Balsas.lt paprašytas įvertinti šį opozicijos pareiškimą, prisipažino nustebęs, kad pats jokio kreipimosi nėra gavęs:

„Kol kas jokio pareiškimo nesu gavęs. Paprastai susiklosto tokia praktika, kad pirmiausia išplatinama viešai, pakabinama viešojoje erdvėje, o mane pasiekia tik kitą dieną, nesu gavęs jokio pareiškimo, nei elektroniniu paštu, nei kitu būdu“.

Jo teigimu, kiekvieno pareigūno darbas gali būti vertinamas subjektyviai, todėl komentuoti konkretaus vicemero darbo produktyvumo jis nesiėmė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagarba koaliciniams susitarimams

„Reikia susipažinti. Taip pat reikia suprasti, kad yra pasirašyta koalicinė sutartis, vicemerą delegavo Tvarkos ir teisingumo (TT) frakcija. Pati (frakcija – Balsas.lt), kiek žinau, taip pat turi kažkokių priekaištų, pozicijų. Mes esame apsisprendę ir sutarę, kad dėl personalijų, kurias deleguoja koalicijos, nediskutuojame“, - atsakomybės kratėsi Kauno meras ir šį klausimą peradresavo TT frakcijai. „Mes gerbiame koalicijos susitarimus ir jų nekvestionuojame“, - pridūrė jis.

Paklaustas, ar pareiškimui pasiekus jo darbo stalą, bus reaguojama į teiginius, išdėstytus jame, A. Kupčinskas teigė atkreipsiantis dėmesį į tai, tačiau piktinosi, kad šis tekstas, nepaisant politinio korektiškumo, pirmiau buvo išplatintas viešojoje erdvėje ir dabar bus bandoma iš to daryti didesnį „šou“.

REKLAMA

Nesiėmė vertinti vicemero darbo

Politikas vengė atsakyti į klausimą, ar sutinka su opozicijos teiginiu, kad V. Vasilenka dirba aplaidžiai ir dar kartą akcentavo, kad kiekvieno politinio veikėjo vertinimas gali būti subjektyvus.

„Man reikėtų įsiskaityti į kaltinimus, jeigu juos galima būtų pateikti“, - teigė jis.

Pašnekovas atkreipė dėmesį, kad pareiškimą išplatinę opozicijos nariai nėra koalicijos nariai ir tai natūrali būsena užimti vienas ar kitas pozicijas ir stebėti vieną ar kitą pareigūną.

„Kas nedirba, tas neklysta. Ne šventieji puodus lipdo. Suprantu, kad P. Mačiulis kažkada ėjo tas pačias vicemero pareigas, tik trumpesnį periodą, jis galbūt įsivaizduoja kaip kitaip galėtų eiti šias pareigas, bet reikėtų ir paties vicemero klausti pozicijos, ką jis mano, gal jis priešingai atremtų tuos kaltinimus“, - svarstė Kauno meras.

Tiesa, su pačiu vicemeru naujienų portalui Balsas.lt susisiekti nepavyko, kadangi šis visą dieną dalyvavo įvairiuose susitikimuose, o į skambutį mobiliuoju telefonu neatsiliepė.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų