REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jamesas Cyrusas Gilbertas III-iasis kreipėsi į vairuotojų aptarnavimo departamento Džordžijos skyrių prašydamas išduoti jo automobiliui tris valstybinius numerius: 4GAYLIB, GAYPWR ir GAYGUY. Visi trys variantai buvo atmesti, todėl Gilbertas nusprendė paduoti į teismą departamentą argumentuodamas tuo, kad jo žodžio laisvė yra nepagrįstai ribojama, skelbia Autoblog.com.

REKLAMA
REKLAMA

Neišduoti numeriai šiuo atveju yra ne vienintelė problema, kadangi ginčas kyla ir dėl to, kaip valstija savarankiškai nusprendžia, kurie numeriai yra tinkami, o kurie ne. Džordžijos įstatymai draudžia valstybiniuose numerio naudoti „nešvankybes arba kalbą, kurią visuomenė laiko nepadoria, taip pat kalbą, kuria tyčiojamasi iš konkretaus asmens, grupės ar jų religinių įsitikinimų, rasinės, etninės priklausomybės“.

REKLAMA

J. C. Gilberto advokatai nori gauti atsakymus į klausimus, kodėl tokie numeriai kaip HATERS, BLKBUTI ar JESUS4U buvo išduoti, tačiau jų kliento pasirinkimai pateko į daugiau nei 10 tūkst. uždraustų numerių sąrašą. Nors valstijos atstovai pripažino, kad įstatymas taikomas nenuosekliai ir, kad „vertinimo neutralumas yra neįmanomas“, neutralūs stebėtojai teisininkai pažymi, kad šią bylą jiems laimėti bus sunku.

J. C. Gilberto advokatai reikalauja, kad kliento pasirinkti valstybiniai numeriai būtų patvirtinti, o įstatymas, apibrėžiantis jų vertinimą, būtų pripažintas prieštaraujančių konstitucijai.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų