REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Sekmadienį Lenkijos mieste Osvencime buvo paminėtos Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos išvadavimo 68-osios metinės. Antrojo pasaulinio karo metais šiame nacistų mirties fabrike buvo nužudyta daugiau kaip 1,5 milijono žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Pagerbti aukų atminimo atvyko oficialios delegacijos, buvę kaliniai, dvasininkijos atstovai. Rusijos delegacijai vadovavo Valstybės Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas. Savo kalboje jis pareiškė, jog "pirmaisiais pokario metais buvo sunku įsivaizduoti, kad atsiras tokių, kurie mėgins teisinti nacistus, jų parankinius ir jų nusikaltimus žmonijai”.

REKLAMA

"Praėjo jau 68 metai, kai Raudonoji armija išvadavo Aušvico mirties stovyklą. Bet, deja, ir po šiai dienai girdėti balsai tų, kurie mėgina patesinti nacistų nusikaltimus, sustatyti į vieną gretą aukas ir budelius, išvaduotojus ir okupantus. O kai kuriose šalyse einama dar toliau - jose nacistų pakalikai skelbiami didvyriais”, - sakė buvusi Osvencimo kalinė Ksenija Olchova.

Osvencimas buvo didžiausia hitlerinė koncentracijos stovykla. Jos plotas buvo maždaug 500 hektarų. Ji buvo įkurta 1940 metais už 70 kilometrų nuo Krokuvos buvusių kareivinių ir apleistų gamybinių statinių teritorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų