REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujausi tyrimai parodė, kad keli papildomi kilogramai ar padidėjusi juosmens apimtis lemia sugebėjimą vadovauti kolektyvui. Treniravimasis įveikti maratoną ar ilgos treniruotės sporto salėje nėra pagrindinė vadovo darbo dalis, bet lyderystės ekspertai teigia, kad gera forma privaloma vadovaujamas pareigas užimančiam žmogui, rašo „Wall Street Journal“. „Vadovo pareigos reikalauja uolaus ir įtempto darbo, taigi fizinis darbo aspektas toks pat svarbus kaip ir visi likusieji“, – teigia Sharonas McDowell-Larsonas, organizuojantis vadovų mankštos programą nevyriausybinėje organizacijoje „Kūrybiškos lyderystės centras“ (angl. Center for Creative Leadership).

REKLAMA
REKLAMA

Šio centro vykdyti tyrimai parodė, kad vadovai, kurių kūno masės indeksas aukštesnis, o juosmens apimtis platesnė, laikomi mažiau produktyvūs dirbti ir bendrautu su kolegomis. „Svorio tema laikoma darbo pokalbių tabu, bet to negalima praleisti pro pirštus. Vadovas, turintis antsvorio, laikomas mažiau veiksniu dėl vyraujančios nuomonės kiek svoris turi įtakos žmogaus sveikatai ir ištvermei“, – sako Barry Posneris, Santa Klaros universiteto profesorius. Jis taip pat pažymėjo, kad apie stambius žmones vyrauja stereotipai, taigi pradinė reakcija nėra pozityvi, kai susiduriame su viršsvorio turinčiu direktoriumi.

„Šiandien vadovai, kitaip nei jų pirmtakai, turi būti pasiruošę netikėtiems interviu, užtikrintai bendrauti su potencialiais investuotojais bei greitai reaguoti į kompanijoje iškilusias problemas. Viršsvoris šiuo atveju gali išduoti kontrolės stokojantį vadovą“, – išskiria Amanda Sanders, įvaizdžio specialistė, kuri yra dirbusi su įmonių, patekusių į „Fortune 500“ sąrašą, vadovais. Svarbu tai, kad vadovo kompetencija nėra tapati jo lyderiavimo gabumams, bet gera fizinė forma lemia didesnį pasitikėjimą savimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų