REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiosios Britanijos vyriausybė pranešė, kad dėl krizės Sirijoje kenčiantiems žmonėms skirs dar 25 mln. eurų humanitarinės paramos, informuoja BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak Didžiosios Britanijos sekretorės tarptautinės plėtros klausimais Džastinos Gryning (Justine Greening), už šiuos pinigus Sirijos žmonėms bus perkami šilti drabužiai, maisto produktai ir vaistai.

REKLAMA

Dž. Gryning lankosi Jordanijoje, kur atvyksta iki šiol beprecedentis Sirijos pabėgėlių skaičius. Jungtinių Tautų (JT) pareigūnas informavo, kad į Jordaniją atvykstančių pabėgėlių skaičius smarkiai išaugo, todėl gali pritrūkti išteklių.

JT duomenimis, vien per pastarąsias 24 valandas į pagrindinę pabėgėlių stovyklą Jordanijoje atvyko apie 6 400 sirų. Sirijos gyventojai bėga nuo besitęsiančių kovų, potvynių ir maisto bei kuro trūkumo.

REKLAMA
REKLAMA

Su pažadėtais 25 mln. eurų Didžioji Britanija Sirijai bus skyrusi iš viso 106,5 mln. eurų. Kiek mažiau nei pusė iš 25 mln. eurų bus skirta padėti Jordanijai pasirūpinti didėjančiu žmonių antplūdžiu. Už likusius pinigus Sirijoje bus perkami vaistai ir reikmenys ligoninėms bei gydomi tūkstančiai sužeistų ir sergančių žmonių. Jiems taip pat bus nupirkta svarbiausių maisto produktų.

JT perspėja, kad, jei pilietinis karas nesibaigs, Sirijos pabėgėlių skaičius kaimyninėse šalyse iki birželio gali padvigubėti iki 1,1 mln. žmonių. Konfliktas Sirijoje prasidėjo prieš beveik dvejus metus. Protestai prieš prezidentą Bašarą al Asadą (Bashar al-Assad) greitai peraugo į smurtą. Žuvo jau daugiau nei 60 tūkst. žmonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų