REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

(Papildyta 15.00)

REKLAMA

Egipto Port Saido mieste mažiausiai 16 žmonių žuvo per neramumus, kurie prasidėjo 21 asmeniui paskelbus mirties nuosprendį dėl riaušių per futbolo rungtynes, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Visi šeštadienį myriop nuteisti žmonės buvo Port Saido futbolo komandos "al-Masry" gerbėjai. Jie buvo nuteisti už futbolo sirgalių muštynes, per kurias pernai vasarį žuvo 74 žmonės. Futbolo sirgalių susirėmimas prasidėjo, kai "al-Masry" sirgaliai įsiveržė į aikštę ir pradėjo į svečius mėtyti akmenis ir pirotechniką. Tuo metu kai kurie sirgaliai dėl riaušių kurstymo kaltino nuversto prezidento Hosnio Mubarako (Hosni Mubarak) rėmėjus. Sirgaliai teigė, kad saugumo pajėgos nepakankamai stengėsi užkirsti kelią masinėms muštynėms. Dėl šio susirėmimo, kuris buvo kruviniausias įvykis Egipto futbolo istorijoje, Kaire prasidėjo riaušės, per kurias žuvo dar 16 žmonių.

REKLAMA

Šeštadienį teisėjui paskelbus verdiktą, aukų artimieji teismo salėje džiūgavo. Tačiau nuteistųjų šalininkai bandė įsiveržti į Port Saido kalėjimą ir siautėjo mieste. Prie kalėjimo buvo nušauti du policijos pareigūnai. Per susirėmimus žuvo dar mažiausiai 14 žmonių ir daug buvo sužeista. Miesto gatvėse patruliuoja kariai.

--------------

Egipto teismas dėl susirėmimo tarp dviejų futbolo komandų sirgalių, per kurį pernai vasarį žuvo 74 žmonės, 21 asmenį nuteisė myriop, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Riaušės Port Saido stadione prasidėjo, praėjus kelioms minutėms po šeimininkų komandos "al-Masry" ir Kairo futbolo klubo "al-Ahly" rungtynių. Dėl šio susirėmimo, kuris buvo kruviniausias įvykis Egipto futbolo istorijoje, Kaire prasidėjo riaušės, per kurias žuvo dar 16 žmonių.

Futbolo sirgalių susirėmimas prasidėjo, kai "al-Masry" sirgaliai įsiveržė į aikštę ir pradėjo į svečius mėtyti akmenis ir pirotechniką. Tuo metu kai kurie sirgaliai dėl riaušių kurstymo kaltino nuversto prezidento Hosnio Mubarako rėmėjus. Sirgaliai teigė, kad saugumo pajėgos nepakankamai stengėsi užkirsti kelią masinėms muštynėms.

Dėl riaušių buvo teisiami 73 asmenys, įskaitant policijos pareigūnus. Teisėjas žadėjo verdiktą likusiems 52 kaltinamiesiems paskelbti kovo 9 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų