REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tardymo izoliatoriuje atsidūrė 58 metų šiaulietė Dalytė Vaičiulienė. Iš čia moteris vieneriems metams keliaus į Pataisos namus. 2011 metų balandį D. Vaičiulienė buvo nuteista už didelės vertės turto pasisavinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Verslas tapo mulkinimu

2007 metais šiaulietis B. J. susigundė D. Vaičiulienės jam pasiūlytu biznio planu Panevėžio rajone nupirkti žemės sklypą ir jį pelningai parduoti. Kaip investiciją į šį biznį vyras jai patikėjo 130 tūkstančių litų.

REKLAMA

Sandoris turėjo būti įvykdytas per mėnesį. Tačiau nei po mėnesio, nei po metų, nei po dvejų B. J. investuotų pinigų ir žadėto pelno nesulaukė.

D. Vaičiulienė šiauliečiui vis pasakojo, kad dėl pardavimo susitarė su sklypo pardavėja ir jau turi pirkėją.

Gudraus verslo plano sugundytas vyras vėliau išsiaiškino, kad sklypo savininkė žemės net neketino parduoti.

Kai B. J. pradėjo primygtinai reikalauti grąžinti jam pinigus, D. Vaičiulienė jį maitino pažadais ir šnekėjo apie naujus jos vykdomus projektus.

REKLAMA
REKLAMA

Aferistė nuteista

2009 metų sausį šiaulietis kreipėsi į policiją. Tik tada D. Vaičiulienė jam dalį pinigų grąžino, likusi skolinga dar 78 tūkstančius litų.

Po B. J. kreipimosi į teisėsaugos institucijas buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl didelės vertės turto pasisavinimo.

Tyrimo metu nustatyta, kad D. Vaičiulienė jai patikėtas santaupas neteisėtai pavertė savo turtu.

Be B. J. žinios jo pinigus kartu su savo ir su iš kitų žmonių pasiskolintais pinigais perdavė juos kitam asmeniui sąskaitai užsienio banke UAB „S“ vardu atidaryti, kad būtų patvirtinta kredito linija sklypams pirkti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baudžiamoji byla 2011 metų balandį buvo išnagrinėta Šiaulių apygardos teisme. Subendrinęs bausmę su 2010 metų teismo nuosprendžiu dėl apgaulingos apskaitos tvarkymo minėtoje UAB „S“, teismas D. Vaičiulienei skyrė vienerius metus pataisos namuose ir 7150 litų baudą.

Nuteistoji kreipėsi į apeliacinį teismą, tačiau jos skundas 2012 metų gruodžio 14 dieną buvo atmestas.

Iššokti pro langą nespėta

Tada D. Vaičiulienė pasislėpė nuo pareigūnų. Namuose jos nebuvo, todėl kriminalistai su ja užmezgė ryšį telefonu ir internetu. Į jų telefoninius skambučius ir elektroniniu paštu išsiųstus kvietimus atvykti į policiją moteris reaguodavo pažadais, esą baigs tvarkyti verslo reikalus ir ryt, poryt prisistatys į policiją.

REKLAMA

Šiaulių apskrities policijos Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai gavo informacijos, jog D. Vaičiulienė apsistojusi pas sūnėną Vilniuje ir sausio 18-ąją, nuvykę į sostinę, pasibeldė į daugiabučio namo ketvirtajame aukšte esančio buto duris.

Giminaitis kriminalistams atvėrė duris, įleido į prieškambarį, tačiau eiti į kambarius neleido, pareiškęs, kad teta yra išvykusi pas advokatą į Trakus.

Diskusijos su pareigūnais vyko apie tris valandas, kol butą pasiekė iš Šiaulių atkeliavęs kratos orderis.

Sūnėnui pasirašinėjant kratos dokumentus, uždraustajame kambaryje pasigirdo atveriamo lango garsas.

REKLAMA

Įbėgę į kambarį kriminalistai vos spėjo pačiupti nuo ketvirtojo aukšto palangės žemyn žengiančią D. Vaičiulienę.

Ateityje – dar du teismai

Belangėje sėdinčios šiaulietės laukia dar du teismo procesai. Jai pareikšti įtarimai dėl vengimo atlikti laisvės atėmimo bausmę ir dėl dokumentų klastojimo.

Šis ikiteisminis tyrimas dar nebaigtas. Jis susijęs su D. Vaičiulienės skola Vilniaus gyventojai. Šios skolos išieškojimą yra perėmusi viena bendrovė.

Skola su procentais yra pasiekusi 50 tūkstančių litų ir šiaulietė įtariama dokumentų apie skolos padengimą klastojimu.

Edita KARKLELIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų