REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pramogų pasaulyje driokstelėjo skandalas: atlikėjas Airidas Karpavičius apkaltino buvusį politiką ir laidų vedėją bei prodiuserį Arūną Valinską ir BTV televizijos vadovą Liutaurą Elkimavičių jo laidos idėjos vagyste. Savo kaltinimus atlikėjas parėmė slapta darytais garso įrašais, kuriuose girdėti, kaip pramogų pasaulio atstovai nevynioja žodžių į vatą kalbėdami su A. Karpavičiumi.

REKLAMA
REKLAMA

Pakeistas laidos anonsas?

Naujienų portalui susisiekus su skandalingą informaciją paviešinusiu atlikėju, šis tikino, kad tokiu savo elgesiu nesiekiantis sau reklamos, bet jam trūko kantrybė, kai akis į akį susidūrė su pramogų verslo ryklių įžūlumu.

REKLAMA

„Mano įrašytuose pokalbiuose girdėti, kaip A. Valinskas ir L. Elkimavičius painiojasi kalbėdami apie tai, kas davė pradžią projektui, o vėliau televizijos vadovas pripažįsta, kad aš pirmasis šią idėją pasiūliau. Nors A. Valinskas ir sako, kad idėja seniai aprašyta gulėjo stalčiuje, jis juk tuo metu buvo politikoje, tai net neįtikėtina, kad spėjo tiek darbų. Kitas įdomus sutapimas: pirmiau nusifilmavau laidoje „Gyvenimas yra gražus“, o paskui A. Valinskas sužinojo, kad laidoje pasakojau apie naują projektą, netikėtai laidos anonsas buvo pakeistas“, - kalbėjo A. Karpavičius ir pridūrė, jog žinodami, kad Lietuvoje nėra galimybių teisiškai apsaugoti idėją pramogų verslo rykliai elgiasi labai įžūliai ir visai nebijo, kad tokio elgesio pasekmės atsisuks prieš juos. Pasak jo, užsienio šalyse tai netoleruojama, o štai Lietuvoje lyg ir galima.

REKLAMA
REKLAMA

Komercinių kanalų diktatas

Atlikėjo teigimu, komerciniai kanalai pramogų pasaulyje yra labai įtakingi ir tuo piktnaudžiauja, mat jei tavęs nėra televizijoje, tai tavęs scenoje nėra visai.

Spaudoje pasirodžius minėtai informacijai, A. Karpavičius sulaukė BTV vadovo skambučio, kuris turėjo pretenzijų dėl to, kad šiame skandale minimas jo vardas.

„Stebiuosi šių žmonių kalbomis ypač po to, kai televizijos vadovas savo žiūrovus išvadino „purvina darbo liaudimi“. Man pačiam buvo grasinta susidorojimu ir šie žmonės pakankamai įtakingi bei turi pažinčių, kad galėtų taip padaryti, bet nenoriu daugiau tylėti ir kiti atlikėjai to taip pat nenori, kažkas turi parodyti, kad jie nėra visagaliai ir gali viską sau leisti“. Pašnekovas pripažino, kad vos paviešinęs turimą informaciją iš kolegų sulaukė pastabų, kad dabar jo gyvenimas nebus rožėmis klotas, bet A. Karpavičius sako, puikiai suvokiantis, kad atėjo laikas apie komercinių kanalų diktatą kalbėti garsiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Televizija prašo informacijos neviešinti

Netrukus po šios A. Karpavičiaus informacijos pasklidimo viešojoje erdvėje, BTV televizija išplatino žurnalistams pranešimą, kuriame prašo jokiais būdais neskelbti ir neviešinti šio asmens platinamos informacijos. Pranešime su prierašu SKUBI INFORMACIJA ŽINIASKLAIDOS PRIEMONĖMS teigiama, kad rašytinė informacija ir pokalbių įrašai su BTV generaliniu direktoriumi Liutauru Elkimavičiumi neturi būti skelbiami dėl to, kad pokalbis buvo įrašomas neteisėtai ir neatsiklausus antros šalies. BTV taip pat atkreipia dėmesį, kad šis pokalbis, kuriame aiškiai girdisi, kaip Arūnas Valinskas grasina A. Karpavičiui, yra užsitęsusio konflikto dalis ir atsakovas buvo provokuojamas sąmoningai. „Šiuo metu teisininkai seka visą tolesnio konflikto eigą bei rengia atitinkamus dokumentus teisiniams veiksmams atlikti prieš informacijos skleidėją“, – rašoma pranešime. Su A. Valinsku naujienų portalui Balsas.lt susisiekti nepavyko, prodiuseris nekelia ragelio.

Anonsas, kurio eteryje pamatyti šiuo metu jau nebegalima

Taip pat skaitykite: Skandalas: A. Valinskas ir BTV televizija kaltinami pavogę laidos idėją (papildyta slaptu pokalbio įrašu)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų