REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienį posėdžiavus Liberalų sąjūdžio valdyba patvirtino partijos kandidatus šiemet kovo 3 d. vyksiančiuose pakartotiniuose Seimo rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuose rinkimuose liberalams atstovaus vietos politikai.

Biržų-Kupiškio apygardoje dėl mandato varžysis liberalas Kęstutis Slavinskas. Zarasų-Visagino apygardoje kandidatuos liberalė Aušra Lamanauskienė. Naujai vyksiančiuose rinkimuose vienmandatėje Ukmergės rinkimų apygardoje - Daiva Krikštaponienė.

REKLAMA

Liberalai taip pat įvertino jiems nerimą keliančią valdančiosios koalicijos politiką.

Politiniame pareiškime Liberalų sąjūdžio valdyba konstatuoja, kad šalį valdanti koalicija kvestionuoja privačios nuosavybės ir laisvos ekonominės iniciatyvos pagrindus bei ėmėsi iš esmės peržiūrėti šiuolaikinės ekonominės politikos principus.

"Tokią išvadą leidžia daryti pastarieji sveikatos apsaugos ministro Vytenio Andriukaičio pamąstymai apie sveikatos apsaugos sistemos "reformas", aklas Premjero Algirdo Butkevičiaus tikslas kuo daugiau pinigų surinkti ir padalinti per biudžetą, o ne palikti juos Lietuvos žmonėms. Prieš pagarbą kiekvieno žmogaus orumui užsimojo socialinės apsaugos ir darbo ministrė Algimanta Pabedinskienė, norinti, kad dirbantieji būtų vertinami ne pagal sugebėjimus, o pagal lytį", - pareiškė liberalai.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdis kreipėsi į valdančiąją koaliciją sudarančias partijas ragindamas nedaryti šių skaudžių visai visuomenei klaidų bei priimant sprendimus neužmiršti konstitucinių Lietuvos pagrindų.

Jie primena, jog Lietuvos Konstitucijoje įtvirtinta, kad valstybės ekonomika grindžiama privačios nuosavybės teise, asmens ūkinės veiklos laisve ir iniciatyva, o valstybė saugo sąžiningos konkurencijos laisvę ir gina vartotojo interesus.

"Žmogaus teisės yra prigimtinės ir negalima jų nei varžyti, nei teikti privilegijų dėl asmens lyties, rasės, tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, tikėjimo, įsitikinimų ar pažiūrų", - primena Eligijaus Masiulio vadovaujamas Liberalų sąjūdis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų