REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panašu, kad pramogų verslo pasaulyje bręsta skandalas dėl televizijos laidos autorinių teisių. Šį kartą šio skandalo epicentre – buvęs realybės šou dalyvis Airidas Karpavičius ir buvęs Seimo narys, žinomas televizijos laidų vedėjas bei prodiuseris Arūnas Valinskas.

REKLAMA
REKLAMA

A. Valinskas pavogė laidą?

Naujienų portalo Balsas.lt redakcija sulaukė A. Karpavičiaus laiško, kuriame buvo rašoma: „Rašau Jums, nes noriu pareikšti viešą kaltinimą dėl intelektualinės nuosavybės vagystės. Vasarį per BTV išeisianti laida „Lietuviškos muzikos legendos“ yra mano siūlyta idėja. Ši laida yra prodiusuojama A. Valinsko ir M. Karnasevičiaus (bent jau kaip teigia BTV generalinis direktorius L. Elkimavičius), nors būtent į šiuos žmones aš kreipiausi su savo pasiūlymu, kuris originaliai vadinosi „Legendos grįžta“. Į BTV pas L. Elkimavičių kreipiausi spalio gale – lapkričio pradžioje, jam asmeniškai įteikiau projektą – detalią laidos viziją, idėją ir aprašymą. L. Elkimavičius iš pradžių bandė sulyginti mano idėją su per LTV rodyta „Mūsų dienos kaip šventė“, vėliau išsiaiškinus skirtumus, pripažino, kad projektas originalus. To paties susitikimo metu, paminėjau ir su šia laida susijusį koncertą „Legendos grįžta“, L. Elkimavičius norėjo įsitikinti mano sugebėjimais rengiant šį koncertą prieš naują laidą ir pasiūlė koncerto reklamą ir nufilmavimą. Tačiau siūlomos laidos startą pasiūlė tik per naujo sezono atidarymą rugsėjį, kadangi mano siūlomas startas vasarį jam pasirodė per greitas ir techniškai neįgyvendinamas; taip pat pasiūlė bendradarbiauti su kokia nors prodiuserine kompanija. Kadangi esu dalyvavęs A. Valinsko šou „Žvaigždžių vartai“, nutariau toliau su pasiūlymu eiti pas jį, kad bendrai darytume mano siūlomą projektą. Su A. Valinsku susitariau susitikti per jo gimtadienį, man nuėjus pas jį smulkiai papasakojau savo idėją. A. Valinskas pakartojo ta patį, ką ir L. Elkimavičius – idėja panaši į LRT „Mūsų dienos kaip šventė“, bet paskui A. Valinskas pasakė maždaug taip: „Kas ta LRT, ir kas ją žiūri.“ A. Valinskas mūsų pokalbio eigoje, taip pat, kaip ir L. Elkimavičius, patvirtino, jog laidų idėjos išties skiriasi, jis pasiūlė bendradarbiauti ir sutiko padėti. Jis man pasiūlė pradėti darbus: surinkti sutartis su atlikėjais ir tolesnį bendradarbiavimą tęsti su jo padėjėja Indre. Dėl koncerto grįžus pas BTV generalinį direktorių L. Elkimavičių ir pateikus jam siūlomų grupių sąrašą jis jas įvertino kaip B ar C lygio grupes, be to, L. Elkimavičiaus teigimu, šių grupių klausysis tik „purvina liaudis“. Bendradarbiavimas tiek su L. Elkimavičiumi, tiek su A. Valinsku pradėjo retėti, kol galiausiai nutrūko, man nebebuvo atsiliepiami skambučiai, vėliau tik iš padėjėjos Indrės sužinojau, kad A. Valinsko projektas jau nebedomina.“

REKLAMA

Dingo iš televizijos anonso

„Vakar internete pasirodė naujos laidos aprašymas „Lietuviškos muzikos legendos“, perskaičius aprašymą neliko abejonių – tai buvo mano siūlytos idėjos plagiatas. Šiandien susitikau su Elkimavičiumi ir A. Valinsku, net neabejojau, jog viskas bus neigiama, todėl įsirašiau pokalbius. Pašnekėjus tiek su vienu, tiek su kitu, aišku, jog nei vienas atsakomybės už projekto inicijavimą neprisiima. Elkimavičius teigė, jog su projektu atėjo Valinskas. O Valinskas teigia, jog Elkimavičius su prodiuseriu Modestu į jį kreipėsi su pasiūlymu prodiusuoti laidą“, – buvo rašoma laiške.

REKLAMA
REKLAMA

Istorija turėjo ir pikantišką tęsinį: „Pateiksiu ir porą įdomių faktų, kas, kaip dabar supratau, buvo Valinsko ar Elkimavičiaus įtaka: Kelioms dienoms prieš susitikimą su A. Valinsku filmavausi laidoje „Gyvenimas yra gražus“ per TV3, ten pasakojau apie savo laidos užmojus; mane buvo įtraukę į anonsus, bet likus dviem dienoms iki laidos iš jos buvau išimtas ir pakeistas kitu pašnekovu. Taip pat filmavausi ir laidoje „Be Komentarų“, ten taip pat šnekėjau apie savo laidą, tačiau joje buvau tik išjuoktas ir sulygintas su Minedu. Galima teigti, jog pagal A. Valinsko norą iš laidų galima išmesti ir apskritai žmones maišyti su purvais. Taip pat, kaip girdisi balso įraše, Valinskas, įsiutęs dėl teisybės ieškojimo, grasina pridaryti man problemų – „Turi problemų? Nori turėt? Dar to nebuvo, kad piemenys akis draskytų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aštrūs pokalbiai buvo įrašyti

Pokalbis su A. Valinsku:

Pokalbis su L. Elkimavičiumi:

Vaikino teigimu, šis atvejis įrodo visiems puikiai žinomą faktą, jog „šou pasaulis ne tik yra uždaras ir nenori įsileisti naujų žmonių, bet jų idėjas mielai „priglaudžia“. Be to, baiminuosi dėl savo organizuojamo koncerto „Legendos grįžta“, kad jam tiesiogiai ar netiesiogiai nebūtų kenkiama“, – buvo rašoma A. Karpavičiaus laiške. Prie laiško buvo pridėti ir garso įrašai, kuriuose užfiksuota A. Karpavičiaus ir A. Valinsko, ir L. Elkimavičiaus pokalbiai.

REKLAMA

Televizija prašo informacijos neviešinti

Netrukus po šios A. Karpavičiaus informacijos pasklidimo viešojoje erdvėje, BTV televizija išplatino žurnalistams pranešimą, kuriame prašo jokiais būdais neskelbti ir neviešinti šio asmens platinamos informacijos. Pranešime su prierašu SKUBI INFORMACIJA ŽINIASKLAIDOS PRIEMONĖMS teigiama, kad rašytinė informacija ir pokalbių įrašai su BTV generaliniu direktoriumi Liutauru Elkimavičiumi neturi būti skelbiami dėl to, kad pokalbis buvo įrašomas neteisėtai ir neatsiklausus antros šalies. BTV taip pat atkreipia dėmesį, kad šis pokalbis, kuriame aiškiai girdisi, kaip Arūnas Valinskas grasina A. Karpavičiui, yra užsitęsusio konflikto dalis ir atsakovas buvo provokuojamas sąmoningai. „Šiuo metu teisininkai seka visą tolesnio konflikto eigą bei rengia atitinkamus dokumentus teisiniams veiksmams atlikti prieš informacijos skleidėją“, – rašoma pranešime.

Su A. Valinsku naujienų portalui Balsas.lt susisiekti nepavyko, prodiuseris nekelia ragelio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų