REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dauguma (72 proc.) ekonomiškai aktyvių Latvijos piliečių nuo 18 iki 55 metų amžiaus sakosi galintys susimokėti už vandenį, dujas, šildymą ir kitas komunalines paslaugas. Tokią apklausą atliko rinkos, socialinių sąlygų ir žiniasklaidos agentūra "TNS Latvija".

REKLAMA
REKLAMA

Apklausos duomenimis, mažiau problemų mokėdami už komunalines paslaugas turi vyrai, asmenys gyvenantys Rygos mieste ir jo apylinkėse bei asmenys, kurių mėnesinė alga siekia daugiau nei 300 latų. Taip pat lengviau susimoka asmenys, gyvenantys vieni.

REKLAMA

Tačiau 25 proc. namų ūkių sakosi negalintys susimokėti už komunalines paslaugas. Daugiausia tokių atsakymų gauta iš moterų, ne latvių kilmės asmenų, bedarbių ar žmonių, kurių mėnesio pajamos sudaro mažiau nei 100 latų. 3 proc. dalyvavusių apklausoje neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Šį žiemos sezoną kai kuriuose miestuose ir gyvenvietėse šildymo ir dujų kainos pakilo 70 proc. Paklausti apie sąskaitas už šildymą, 85 proc. apklaustųjų nurodė, kad jų sąskaitos siekia 21-100 latų per mėnesį. Tik 2 proc. nurodė, kad jų sąskaitos tesiekia mažiau kaip 20 latų. 12 proc. apklaustųjų nurodė, kad jų mėnesio sąskaitos viršija 100 latų sumą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų