REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 „Europos šalys turi prisitaikyti prie tebesitęsiančios taupymo politikos, kad sumažintų valstybės skolos lygį“, - Pasaulio ekonomikos forume išreiškė Vokietijos kanclerė Angle Merkel.

 „Europos šalys turi prisitaikyti prie tebesitęsiančios taupymo politikos, kad sumažintų valstybės skolos lygį“, - Pasaulio ekonomikos forume išreiškė Vokietijos kanclerė Angle Merkel.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji teigė, kad Europa turi pritaikyti struktūrines reformas šiandien, idant gyventume geriau rytoj. Senojo žemyno šalims dar reikia pasitempti siekiant didesnio konkurencingumo, praneša „BBC“. Apžvelgiant konkurencingumo aspektą, „The Financial Times“ praneša, kad didžiausia Europos problema, anot A. Merkel, dabar yra aukštas jaunimo nedarbo lygis. Pavyzdžiais minėdama Ispaniją, Portugaliją ir Graikiją, ji teigia, kad reikia pritaikyti tam tikras laikinas reformas, kol pradės veikti struktūrinės.

REKLAMA

A. Merkel Pasaulio ekonomikos forume išreiškė, kad pagrindinės euro zonos šalys neturi tapti „uždara parduotuve“ šalims kaip Didžioji Birtanija.

Savo komentaruose Davose ji, atsakydama į aštrius Didžiosios Britanijos ministro primininko Davido Camerono pasisakymus dėl išstojimo iš ES, teigė, kad euro zonos šalys turi būti įsipareigojusios viena kitai, bet laisvai prieinamos kitoms ES šalims.

A. Merkel susilaikė nuo kritikos D. Camerono sprendimui skelbti referendumą dėl išstojimo iš ES. Po kelių spontaniškų pagyrų, ji pareiškė, kad Vokietija ir jos „draugas“ D. Cameronas kartu dirbs siekiant užkirsti kelią mokesčių slėpimui sąjungoje, praneša „The Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Vokietijos kanclerės plataus masto pastabos vadovams ir politikos formuotojams ragina siekti ES ir JAV laisvos prekybos susitarimo, kuris anksčiau strigo dėl žemės ūkio produktų eksporto. Ji teigia, kad ekonominis vystimasis ir finansinė konsolidacija yra „dvi tos pačios monetos pusės“ ir Europos šalys turi prisitaikyti prie Vokietijos pramoninio konkurencingumo, nes kanclerė nenori rizikuoti savo šalies eksportu nustatydama „žemiausias lubas“.

Kaip rašo „The Wall Street Journal“, kanclerė išreiškė savo „sąlyginį optimizmą“ dėl ekonominio disbalanso Europoje. Jį įmanoma išspręsti, bet centriniai bankai negali sutvarkyti visų problemų, kurias sukėlė politikai. „Svarbu, kaid centriniai bankai atlieka savo vaidmenį sunkmečio metu. Vis dėlto, jie negali visą laiką taisyti makroekonominių trūkumų“, - pabrėžė A. Merkel.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų