REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, komentuodama sveikatos apsaugos ministro V. Andriukaičio inicijuojamą sveikatos apsaugos, teigė, kad tai „grįžimas į sovietmetį“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiek tiek juokinga. Todėl, kad niekur pasaulyje taip nėra. Ir tai yra absoliučiai grįžimas atgal į sovietinius laikus“, – sakė D. Grybauskaitė.

REKLAMA

Prezidentė penktadienį pridūrė, kad socialdemokrato V. Andriukaičio pataisas, kuriomis siekta keisti gydymo įstaigų finansavimo tvarką, atitinkamai įvertino ir Seimas: prieš jas balsavo net ir valdančiosios koalicijos partneriai (už pataisas vieningai balsavo tik socialdemokratai ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai).

„Šių pataisų kokybę, prasmę įvertino Seimas“, – žurnalistams penktadienį sakė D. Grybauskaitė.

Privačių gydymo įstaigų vadovai sako, kad įgyvendinus šias pataisas, Ligonių kasos nebesudarytų su jomis sutarčių ir daliai privačių gydymo įstaigų nebeapmokėtų teikiamų medicinos paslaugų. O taip esą būtų ne tik apribotos pacientų teisės rinktis gydymo įstaigą bei gydytojus, bet daliai privačių gydymo įstaigų reikštų bankrotą.

REKLAMA
REKLAMA

LRT.lt primenama, kad Gydytojų sąjungos vadovas, komentuodamas V. Andriukaičio pataisas, nuogąstavo, kad tokiu atveju valstybinėse gydymo įstaigose prie kabinetų nusidriektų dar ilgesnės pacientų eilės, o minusiniai šių įstaigų biudžetai temptų jas į dar gilesnę duobę. Tačiau Vytenis Andriukaitis atkakliai tikina nenuleisiąs rankų.

„Aš sąžiningas žmogus. Mes vis tiek įgyvendinsim. Nepaisant šitų visų kvailų atakų, aš gi nieko nebijau. Kaip šitaip galima sukurti tokią sistemą. Tai turi būti nustatytos sąlygos, ar ne. Jei poliklinikai sąlygos nustatytos, yra atskaitomybė, ataskaitos“, – tvirtino sveikatos apsaugos ministras V. Andriukaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sveikatos apsaugos ministras V. Andriukaitis įstatymo projektą, kuriuo būtų pakeista privačių gydymo įstaigų finansavimo tvarka, Seimui pateikė per daug skubotai, tačiau tai yra viena būsimos pertvarkos sveikatos apsaugos sistemoje dalių, anksčiau komentavo Premjeras Algirdas Butkevičius.

„Tai yra viena priemonė, išimta iš sveikatos apsaugos sistemos pertvarkos bendro plano“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų