REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Vakar „Kia“ pateikė pirmąsias užuominas apie Ženevos automobilių parodai ruošiamą naują konceptą. Koncernas pateikė keturias modelio nuotraukas ir kol kas tai yra viskas, ką mes apie jį žinome. Greta kadrų pridedamas tik vienas dizainą apibūdinantis sakinys ir pareiškimas, kad naujasis „Kia“ konceptas tikrai pritrauks publikos dėmesį.

REKLAMA
REKLAMA

Mažas, kresnas ir ganėtinai agresyvus hečbekas taps pirmuoju koncepciniu modeliu, kurį korėjiečių „Kia“ į pasaulį paleis dizaino vadovui Peteriui Schreyeriui tapus vienu iš didžiojo koncerno vadovų trejeto narių. Dabar šis žmogus yra vienas iš trijų kompanijos prezidentų ir galime tik prognozuoti, kad automobilių dizainui „Kia“ skirs dar daugiau dėmesio.

REKLAMA

Nors ir gerokai stilizuotas priekyje išliko naujajai „Kia“ gamai būdingas „tigro nosies“ dizainas, kuris sportiškajam hečbekui ne prasčiau nei „Sportage“, „Cee‘d“ ar „Optima“ modeliams. Informacijos apie variklį nėra, tačiau sprendžiant pagal gabaritus, puikiai tiktų tas pats 3,3 litro darbo tūrio turbininis V6 tipo motoras, kurį prieš keletą metų matėme po „Kia GT“ koncepto antvožu.

„Subaru BRZ“ ir „Toyota GT-86“ priminimas apie klasikinės komponuotės teikiamus privalumus lėmė tai, kad markės gerbėjai internete jau dabar maldauja „Kia“ serijinę šio koncepto versiją gaminti kaip galiniais ratais varomą modelį, tačiau tokia galimybė yra menkai tikėtina. Daugiau informacijos apie konceptą sulauksime artėjant Ženevos parodai, o kol siūlome paganyti akis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų