REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė trečiadienį pritarė Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos siūlymui metais anksčiau, nuo 2014 metų pradžios įgyvendinti vienodą socialinės paramos modelį visose savivaldybėse. Toks sprendimas priimtas atsižvelgiant į rezultatus penkiose bandomosiose savivaldybėse, kurioms pernai buvo patikėta pačioms spręsti ir skirti paramą tiems asmenims, kuriems jos labiausiai reikia.

REKLAMA
REKLAMA

,,Savivaldybių darbuotojai yra arčiau žmonių, jie mato tam tikrus pokyčius. Manome, kad bus motyvacija, kadangi sutaupytas lėšas bus galima panaudoti socialinei sričiai ir finansinių įsipareigojimų mažinimui (toje savivaldybėje – red. past.).

REKLAMA

Kiek lėšų gali būti sutaupyta, kol kas neprognozzuojama. Premjero teigimu, tai paaiškės tik įvertinus pokyčius, susijusius su MMA padidėjimu, pokyčiais versle, prasidėsiančia gyvenamųjų namų renovacija, kurios gali sumažinti kai kurias išmokas sunkiai besiverčiantiems gyventojams.

Premjerapabrėžė, kad sutaupyti – nereiškia, jog kas nors bus nuskriaustas, o sutaupoma dėl to, kad dėl paramos skyrimo sprendžia tie, kurie turi galimybę akivaizdžiai įsitikinti, ar prašantysis nepiktnaudžiauaja.

REKLAMA
REKLAMA

,,Visi piliečiai turi gauti pašalpas, kuriems priklauso, ir kurie tikrai šiuometu yra tokioje situacijoje, kad negali gauti darbo, negali gauti pakankamai pajamų. Čia daugiau kalbama, kad kai kurie asmenys piktnaudžiauja ir tuo naudojasi”, - sakė A. Butkevičius.

Penkiose bandomosiose savivaldybėse išlaidos socialinei pašalpai pernai, palyginti su 2011 metais, sumažėjo 20,6 proc. , iki 38,1 mln. litų, o šildymui ir vandeniui - 2,1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų