REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau rytoj Šiaulių arenoje prasidės Eurolygos jaunių (iki 18 metų) turnyro „Inter RAO Lietuva“ atrankos etapas. Jame dalyvaus 8 komandos iš 7 valstybių: čempionų titulą ginantis Vilniaus „Lietuvos rytas“, Kauno „Žalgiris“, Maskvos CSKA (Rusija), Zagrebo „Cibona“ (Kroatija), Rygos VEF (Latvija), Talino „Audentes“ (Estija), Liudvigsburgo BBA (Vokietija) ir Leveno „Topsportschool“ (Belgija).

REKLAMA
REKLAMA

„Žalgirio“ jaunių komandos pagrindą šį kartą sudarys pernai pasaulio 17-mečių čempionate rungtyniavę krepšininkai: Lukas Grabauskas, Ernestas Serkevičius, Žydrūnas Jurgutis, Haroldas Saprykinas ir Paulius Šakinis. Be to, prie jų prisijungs pernai dėl traumos Lietuvos rinktinėje žaisti negalėjęs Aidas Kavaliauskas. Kartu su jais Kauno klubo garbę Šiauliuose gins Lukas Aukštikalnis, Paulius Žalys, Karolis Šarukas, Paulius Danisevičius, Rokas Stankevičius ir Dainius Chatkevičius.

REKLAMA

„Žalgirio“ jauniai bus žemiausia komanda Eurolgos jaunių turnyre. Kauniečiai į Šiaulius atvyks vos su dviem dvimetriniais žaidėjais - 201 cm ūgio P. Šakiniu ir 203 cm ūgio D. Chatkevičiumi. Be to, net 5 žaidėjų ūgis nesiekia 190 cm. „Žalgiris“ išsiskiria ir tuo, kad į komandos paraišką buvo įtraukti tik 1995 metais gimę krepšininkai. Visų kitų ekipų išankstinėse paraiškose buvo 1-2 metais jaunesnių žaidėjų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ūgis yra svarbus krepšinyje, tačiau jis dar nieko negarantuoja, — kalbėjo „Žalgirio“ jaunių vyriausiasis treneris Tomas Masiulis. — Turime naudoti aktyvią gynybą, greitį, žaisti energingai. Kai trūksta ūgio, galima gintis zona, dvigubinti gynybą prieš aukštaūgius. Sprendimų yra, tačiau tai priklauso ir nuo varžovų. O jų kol kas nematėme.“

Nepaisydamas akivaizdaus daugumos kitų komandų ūgio pranašumo, T. Masiulis teigia, kad galvoja tik apie aukščiausią vietą turnyre.

„Visos komandos į Šiaulius važiuoja kovoti dėl kelialapio į finalo etapą. Kiekvienos rungtynės bus kaip lemiamos, reikės kiekvienam mačui nusiteikti, kautis ir žingsnis po žingsnio eiti tikslo link“, — teigė „Žalgirio“ jaunių treneris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno klubo jauniai Eurolygos jaunių turnyro didžiajame finale dalyvavo net 7 kartus, du kartus (2003 ir 2007 metais) tapo čempionais. Šių metų Eurolygos jaunių turnyro finalo etapas vyks per Eurolygos suaugusiųjų finalo ketvertą gegužės 10-12 dienomis Londone. Į finalo etapą pateks tik varžybų Šiauliuose nugalėtojai.

Krepšinio gerbėjai jau dabar gali įsigyti bilietus į Eurolygos jaunių turnyro „Inter RAO Lietuva“ atrankos etapą. Dienos bilietai studentams, moksleiviams, senjorams kainuoja tik 6 litus. Visi kiti krepšinio gerbėjai gali įsigyti bilietus už 12 ir 16 litų („Šiaulių“, „Žalgirio“ ir „Lietuvos ryto“ abonementų turėtojams taikoma 50 proc. nuolaida). Bilietais prekiauja kompanija „Ticket Market“.

REKLAMA

Turnyro tvarkaraštis

A grupė Vilniaus „Lietuvos rytas“ Zagrebo „Cibona“ Leveno „Topsportschool“ Rygos VEF

B grupė Kauno „Žalgiris“ Maskvos CSKA Talino „Audentes“ Liudvigsburgo BBA

Sausio 24 diena 09.00 „Cibona“ — „Topsportschool“ 11.15 „Lietuvos rytas“ — VEF 13.30 „Žalgiris“ — Liudvigsburgo BBA 15.45 „Audentes“ — CSKA 18.00 VEF — „Cibona“ 20.00 ATIDARYMAS 20.30 „Topsportschool“ — „Lietuvos rytas“

Sausio 25 diena 09.00 CSKA — Liudvigsburgo BBA 11.15 „Audentes“ — „Žalgiris“ 13.30 „Topsportschool“ — VEF 15.45 Liudvigsburgo BBA — „Audentes“ 18.00 „Lietuvos rytas“ — „Cibona“ 20.15 „Žalgiris“ — CSKA

Sausio 26 diena 16.45 Dėl III vietos 19.00 Dėl I vietos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų