REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kodėl „U2“ populiari? Ką daryti, jeigu mane seka? Ką reiškia būti negražiai? Ką jauti ką nors nužudęs? Kur slypi rizikos kapitalo valdytojo trūkumai?

Kodėl „U2“ populiari? Ką daryti, jeigu mane seka? Ką reiškia būti negražiai? Ką jauti ką nors nužudęs? Kur slypi rizikos kapitalo valdytojo trūkumai?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Klausimų ir atsakymų portalas „Quora“, kuris charakterizavo save kaip atsakymų į klausimus, kurių nerasi „Google“, rinkinį, išleido geriausių 2010–2012 metų klausimų ir atsakymų knygą. Portalas slon.ru siūlo dešimt įdomiausių klausimų ir atsakymų – nuo Betmeno likimo analizės realiame pasaulyje iki patarimų maisto ruošimo klausimais. Į klausimus atsakančių žmonių veiklos sritis nurodyta tokia, kokia pateikta knygoje. Kai kada tos formuluotės šiek tiek pretenzingos, bet, dažniausiai, už jų slepiasi žmonės, gerai išmanantys temą.

REKLAMA

Pirmąją dalį skaitykite čia.

Ką apie meilės scenas mano aktorių žmonos?

Marcusas Geduldas, Niujorko teatro meno direktorius

Aš – režisierius teatre (su nedidele patirtimi televizijoje), tačiau abejoju, kad situacija teatre stipriai skirtųsi nuo tokios situacijos kine ar televizijoje. Aš rašau remdamasis savo patirtimi su daugybe porų, su kuriomis esu dirbęs ilgus metus.

Mano žmona – aktorė. Kai kurias pjeses, kuriose ji vaidino, aš režisavau pats, todėl turiu keistą patirtį (ji man neatrodo keista, bet aš matau, kad ji keista gali pasirodyti kitiems) kai kuriose scenose, kuriose aš pats nurodinėjau, kaip mano žmona turėtų bučiuoti kitą aktorių aistringiau. Aš nepavyduliauju. Pirmą kartą tai buvo linksma, bet kai matai tą bučinį 900 kartą, tai nebekelia emocijų.

REKLAMA
REKLAMA

Pirma, kiekvienas žmogus, susijęs su šia sfera, supranta, kad tai tiesiog yra dalis verslo. Aš dirbu su aktorių grupe, ir visi jie šiai dienai jau vaidino sekso scenose vieni su kitais. Niekam tai nerūpi. Mes net juokaujam apie tai.

Antra, tai beveik visada neseksualu. Tai pastatymas. Jūs negalite paprasčiausiai pasakyti dviems aktoriams: „Bučiuokitės!“ – ir leisti jiems improvizuoti. Niekas salėje nieko nepamatys. Todėl reikia pasukti galvas tam tikra kryptimi, suskaičiuoti iki trijų, susiliesti lūpomis ir taip toliau.

Galiausiai, žmonės iš teatro ir kino dažniausiai labai liberaliai ir lengvai žiūri į seksualinius reikalus. Tai nereiškia, kad mes – svingeriai. Ne, mes ne svingeriai. Bet mes atsipalaidavę ir pripratę vaidinti. Tas, kas dėl tokių dalykų jaučia diskomfortą, turbūt netaps aktoriumi ir neves aktorės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Aš matau, kad žmonės painioja terminus „aktorius“ ir „kino žvaigždė“. Jie galvoja kontekste, kad žmonės yra pasiruošę viskam dėl pinigų ir šlovės. Tačiau mažiau nei 1 proc. aktorių yra žvaigždės. Kai Tomas Cruise‘as filme įeina į „Starbucks“, kasininko vaidmenyje yra toks pats aktorius, kaip ir T. Cruise‘as. Ir nors T. Cruise‘as uždirba milijonus, „kasininkas“ greičiausiai gauna profsąjungų nustatytą sumą – apie 800 dolerius už dieną. Neblogai, tačiau reikia atsižvelgti į tai, kad konkurencija aukšta, ir darbo būna ne kiekvieną dieną.

REKLAMA

Dauguma aktorių suvokia, kad jie niekada netaps žvaigždėmis. Aktoriai – tie, kas suvokė, kad jie turbūt nepasieks nei šlovės, nei turtų. Ir dar jie tai todėl, kad laiko save aktoriais. Jie myli savo darbą ir vertina jį labai rimtai. Nepabučiuoti kažko, jei tai yra numatyta scenarijuje, neprofesionalu. Tai tas pats, kas gydytojo atsisakymas priimti pacientą arba oficianto atsisakymas aptarnauti klientą.

Taip, įžymybių santuokos žlunga (tai gerokai rečiau nutinka su mažiau žymiais aktoriais). Tačiau tai mažai susiję su faktu, kad jos bučiuoja kitus aktorius scenoje ar ekrane.

REKLAMA

Ar su dabartinėmis technologijomis ir tinkamu fiziniu pasiruošimu kam nors būtų įmanoma tapti Betmenu?

Markas Hughesas, scenaristas, „Forbes“ tinklaraštininkas

Trumpas atsakymas: ne

Netgi jei jūs pateksite į kariuomenę ar specialiąsias pajėgas, tuo pat metu naktimis besimokydami teisės, psichologijos ir šiek tiek chemijos, jums taip pat reikėtų rasti laiko kursams ir privataus detektyvo licenzijos gavimui. Po maždaug 10 metų, kurių prireiktų šių įgūdžių gavimui, jums jau būtų 28 metai (jeigu pasiruošimą pradėti iš karto po mokyklos). Vėliau reikia pradėti darbą policijoje, kad išmoktum tikrų nusikaltimų tyrimo principų, darbo gatvėse ir nusikaltimo vietoje. Tarkime, jūs toks gabus, kad užteks trejų metų, kad taptumėte geriausiu sekliu ir visų klausimų žinovu. Dabar jums 31 metai, ir jūs ką tik baigėte bazinį pasiruošimą siekiant tapti Betmenu?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar jūs turite palikti policiją ir sukurti gerą legendą, kad niekas neįtartų, kad Betmenu gali būti vaikinas, puikiai išmanantis visas sritis, kurias išmano Betmenas. Jums taip pat teks praleisti kurį laiką bėgimo treniruotėse visame mieste, kad apžiūrėtumėte visus stogus, avarinius išėjimus ir laiptus. Reikės pabėgioti ir naktį, išliekant nepastebimam, pasitreniruoti su trosais, kabliais ir kita įranga.

Taip pat jums teks investuoti ir kaupti pinigus, nes technologijos, būtinos tam, kad priartėtum prie Betmeno lygio, kainuoja milijonus dolerių. Be to, jums teks susikurti šarvuotą kostiumą, prikimštą elektronikos. Reikės įsigyti seną raketų bunkerį, kad joje pasidarytumėte bazę, kurioje turi būti kompiuteriai, automobilis, motociklas ir įvairi įranga, būtina Betmenui.

REKLAMA

Geriausiu atveju jums jau yra 32 metai, o jūs tik dabar pasiruošėte pirmai nakčiai Betmeno amplua.

Tebūnie. Ir štai jūs išėjote į naktį ir pradėjote ieškoti nusikaltimo, kurį galėtumėte sustabdyti. Ieškoti... Ieškoti... O, girdite sirenų garsus ar netgi perėmėte policininkų kalbas per radijo ryšį. Taip, apiplėšimas. Pagaliau Betmenas turi darbo. Jūs bėgate stogu, peršokate nuo vieno ant kito – velnias, pasirodė gerokai pavojingiau, nei atrodė komiksuose. Atsižvelgiant į tai, tek daug kartų šokinėti ir netgi kristi, abejotina, kad jūsų greitis viršys 16 kilometrų per valandą. Taigi, jūs atvykote į nusikaltimo vietą, bet policija jau ten. „Teisingai, Betmenas turėjo mašiną. Bėgimas stogais atrodo kietai, bet taip aš niekada nespėsiu užkirsti kelią nusikaltimui, jei jis nebus už kampo nuo manęs“, – pagalvojate...

REKLAMA

Iš esmės pirmosiomis naktimis jūs atvyksite į nusikaltimo vietą tuo metu, kai jis jau bus įvykdytas, ir suprasite, kad tai nėra keista – juk dauguma pranešimų apie nusikaltimus gaunama jau po to, kai jie būna įvykdomi. Antrą budėjimo savaitę jūs nusivylę suvoksite, kad 90 proc. nusikaltimų, kuriuos jūs matėte – narkotikų pardavinėjimas, kurį vykdė vienas valkata kitam. Jūs taip pat bandėte pavyti berniūkštį, kuris atėmė iš moters rankinę. Tik kad jo nepavysi bėgdamas stogais. Teks bėgti per šaligatvius su šikšnosparnio kostiumu, kur jus galima pamatyti ir bet kurią akimirką nufilmuoti telefonu. Vieną dieną jūs nubėgsite iki sankryžos, kur stovės policijos patrulis. Teks paleisti berniuką ir bėgti pačiam...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trečią savaitę jums pasiseks – ginkluotas apiplėšimas jūsų gatvėje. Jūs nušokate nuo stogo ant nusikaltėlių automobilio, uždengę priekinį stiklą paltu. Supanikavęs paauglys automobilyje iššaus jums tiesiai į krūtinę.

Jūs turite neperšaunamą liemenę, bet šūvis jūs nublokš nuo automobilio ant kelio. Siaubas, kaip skauda. Kol atsigausite, automobilio nebebus. Atsikelsite piktas, jus jau filmuoja praeiviai, į vietą atvyksta policininkai. Jūs vėl bėgate, bet jau nebe taip greitai, kaip anksčiau, juk neperšaunama liemenė, stabdydama kulką, įlinko ir sulaužė jums šonkaulį. Policija vejasi, nukreipia į jus pistoletus ir reikalauja sustoti. Jūs siekiate dūmų generatoriaus ant jūsų diržo, kad policijai būtų sunkiau jus matyti, bet pamatę rankos judesį policininkai pradeda šaudyti.

REKLAMA

Sąmonę atgaunate jau reanimacijoje. Jums skauda, jūs be kaukės ir kostiumo. Užtat gydytojai pašalino kulkas iš jūsų kūno. Minusas slypi tame, kad jūs prikaustytas antrankiais prie lovos. Žinoma, toks patyręs seklys, kaip jūs, lengvai atidarysite juos. Bet dėl infekcijos, kurią pasigavote operacijos metu, jaučiatės siaubingai ir nusprendžiate laukti nakties, kad pabėgtumėte. Bet nuskausminamieji, kuriuos jums suleido gydytojai, pradeda veikti, jūs užmiegate, o pabundate tik ryte – kaip tik atėjus policijai, kuri nori jus išvežti į kalėjimą. Ten jūs praleidžiate mėnesį, kol galutinai atsigaunate ir esate pasiruošęs stoti prieš teismą.

Turbūt vienintelis dalykas, kurį galėsite ištarti teisėjui, bus šie žodžiai: „Aš manau, kad Betmenu tapti neįmanoma.“

Taip pat skaitykite:

Kaip tapti Betmenu? Ką jauti ką nors nužudęs? – 10 paprastų atsakymų (I)  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų