REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį, apie 9 val., buvo galima stebėti itin malonų akiai gamtos reiškinį. Padangėje sušvito dvi saulės, kurios simbolizuoja artėjančias orų permainas.

REKLAMA
REKLAMA

 Naujienų portalo Balsas.lt skaitytojai atsiuntė savo užfiksuotas fotografijas, kuriose matosi, kaip šalia vienos saulės yra gana ryškus jos atspindys.

REKLAMA

 

 

 

 

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėja Audronė Galvonaitė pasakojo, kad kartais galima stebėti tiek netikros (dvigubos) saulės reiškinį, tiek įspūdingus ratus aplink saulę.

„Šiandien matomas reiškinys taip pat vadinamas halu. Jo metu apie 8–10 km. aukštyje formuojasi debesys, kurie sudaro antros saulės iliuziją. Maža to, šis reiškinys leidžia manyti, kad netrukus keisis orai“, – pasakojo A. Galvonaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Greičiausiai sulauksime sniego, vasarą tokiu atveju prasidėdavo lietus. „Tikrai šis reiškinys nėra kažkoks neįprastas. Tas pats vyksta ir su mėnuliu. O orų permainų galima tikėtis po trijų dienų. Debesuotumui didėjant, kyla temperatūra, todėl šalčiai turėtų atslūgti“, – teigė A. Galvonaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų