REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Edita KARKLELIENĖ Vakar maždaug pusvalandis po 13 valandos bendruoju pagalbos centro telefonu paskambinęs anonimas pranešė apie užminuotą Kelmės rajono apylinkės teismo pastatą. Policija nedelsiant įvedė planą „Skydas“. Į Kelmę iškviesti išminuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Padėtis – ekstremali

Anot operatyviąsias pajėgas ant kojų sukėlusio anonimo, sprogmuo, padėtas Kelmės rajono apylinkės teismo rūsyje, turėjo sprogti 16 valandą.

REKLAMA

Policija iš teismo ir šalia esančio Kelmės rajono savivaldybės pastato nedelsdama evakavo žmones, teritorija aplink abu pastatus buvo aptverta.

Kol atvyko Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai, budėjo gaisrinės, greitosios ir policijos brigados.

16 valandą sprogimas nenuaidėjo.

Apie 17 valandą atvykę išminuotojai apžiūrėjo teismo prieigas bei patalpas. Turimais duomenimis, sprogmenų neaptikta.

Teisme rūsio nėra

Dėl melagingo pranešimo apie visuomenei gresiantį pavojų pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jo metu bus bandoma nustatyti grasinimais įtariamo asmens tapatybę bei nusikaltimo motyvą.

REKLAMA
REKLAMA

Už tokį nusikaltimą gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Anot Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Valdymo organizavimo skyriaus specialistės Vitalijos Kazlauskienės, teismą susprogdinti grasinęs vyras perlenkė lazdą teigdamas, jog sprogmenį padėjo rūsyje, mat Kelmės teismo pastatas rūsio neturi.

„Nepaisant šio melo, apsidraudžiant viskas padaryta, kaip privalu: evakuoti žmonės, teritorija aptverta, dirbo operatyvinės tarnybos, patalpas tikrino išminuotojai“, – informavo Telšių apskrities policijos atstovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nesutarimų nebuvę

Kelmės rajono apylinkės teisme darbas vakar iki pietų vyko įprastai. Kaip ir kiekvieną antradienį, teisėjai buvo susirinkę į pasitarimą, aptarti einamieji klausimai.

Susirinkimo metu nė vienas teisėjas apie kokius nors nesutarimus su proceso dalyviais ar patirtus grasinimus neužsiminė.

Po šio pasitarimo vykdyta įprastinė teismo veikla. Tuo metu, kai buvo gautas įsakymas evakuotis iš teismo pastato du teisėjai dirbo savo kabinetuose, kiti du – teismo salėse.

Paprašyti palikti patalpas, teisėjai bylas padėjo į seifus, o kabinetus paliko atrakintus, kad į juos galėtų patekti „Aro“ pareigūnai.

REKLAMA

Šiaulių apygardos teismo pirmininko padėjėjas ryšiams su visuomene Vytautas Jončas „Šiaulių kraštui" sakė, kad šiomis dienomis Kelmės apylinkės teisme kokio nors atgarsio sulaukusių bylų nenagrinėta.

„Minuoti“ Šiaulių teismai

Tai pirmas atvejis, kai pagrasinta susprogdinti Kelmės rajono apylinkės teismo pastatą.

Anksčiau grasintojų išpuolius teko iškęsti tik Šiaulių teismų teisėjams ir personalui.

2010 metų balandžio 22-osios rytą anonimas Šiaulių apygardos administracinio teismo pirmininko sekretorei pranešė, jog po šio teismo pastatu yra padėta bomba.

REKLAMA

Vyras paaiškino sprogmenį padėjęs dėl to, kad vienas šio teismo teisėjas neva blogai išnagrinėjo jo bylą.

Patalpas apžiūrėję Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai sprogmenų nerado.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro ir Šiaulių teisėsaugininkai operatyviai išsiaiškino, kad grasintojas skambino stacionariuoju telefonu.

Neprireikė nė paros, kad įtariamasis – Radviliškio rajono gyventojas Darius J. – būtų sulaikytas. Šiaulių apygardos administraciniame teisme buvo nagrinėjama ne viena administracinė byla, kurioje figūravo šio vyro pavardė.

1998 metų lapkričio 9 dieną į Šiaulių policiją paskambinusi moteris pasakė, kad bus susprogdintas Šiaulių miesto apylinkės teismas. Pastatą apžiūrėję „Aro“ pareigūnai sprogmenų tąsyk taip pat neaptiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų