REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gerai žinoma austrų nekomercinė organizacija „AV-Comparatives“ pasiūlė naujus interneto naršyklių saugumo sistemų testų rezultatus. Kaip žinome, tarp daugybės interneto tinklalapių pasitaiko ir tokių, kuriuose vartotojus bandoma apgauti pasinaudojant viena ar kita sukčiavimo schema. Būtent apsaugą nuo tokių puslapių ir nusprendė patikrinti ekspertai: ar pradės skambinti pavojaus varpais jūsų interneto naršyklė, jei apsilankys sukčių sukurtame tinklalapyje?

REKLAMA
REKLAMA

Testavimas buvo vykdomas kompiuteriuose, kuriuose įdiegta operacinė sistema „Windows 7“ (Service Pack 1), o taip pat interneto naršyklės (pastarosios buvo sukonfigūruotos taip, kaip tai padarė jų kūrėjai, t.y. jokių nustatymų pakeitimų nebuvo atlikta) „Safari“ (5.1.7.7534.57.2), „Chrome“ (23.0.1271.970, „Internet Explorer“ (9.0.9112.16421/9.0.12), „Opera“ (12.11.1661), „Firefox“(17.0.1).

Interneto naršyklėms buvo pateiktos 294 nuorodos, kurios vedė į sukčiavimui skirtas svetaines. Po visų testų paaiškėjo, kad pirmoje vietoje atsidūrė norvegų naršyklė „Opera“ su 94,2% sėkmingai atpažintų sukčiautojų interneto svetainių. Antroje vietoje liko „Internet Explorer“ (82%), trečioje – „Chrome“ (72,4%). Prasčiau sekėsi „Apple“ naršyklei „Safari“ (65,6%) ir „Mozilla“ programai „Firefox“ (54,8%). Antra vertus, nereikia pamiršti, kad pastarieji rodikliai gali keistis, jei tik vartotojai atliks saugumo parametrų naršyklėje pakeitimus, be to, neretai į pagalba ateina ir antivirusinės, kurios taip pat praneša vartotojui apie galimai kenkėjišką interneto tinklalapį.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų