REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Išplėstinė AT teisėjų kolegija nutarė, kad partijos „Frontas“ lyderis nuteistas pagrįstai ir teisingai, o žemesnės instancijos teismas nepadarė esminių klaidų.

REKLAMA
REKLAMA

„Vilniaus apygardos teismas priėmė teisingą nuosprendį, todėl kasatoriaus ieškinys yra atmetamas“, - paskelbė AT.

REKLAMA

Anot AT, politiko viešai ištarti žodžiai yra menkinamo įvykių aukas pobūdžio ir už tai numatyta baudžiamoji atsakomybė.

Kolegijos nuomone, žemesnės instancijos teismas galėjo ir neprašyti specialisto išvados, nes A. Paleckio išsakyti žodžiai „saviškiai šaudė į savus“ galėjo būti tiriami ir be specialisto pagalbos.

Teismas taip pat pažymėjo, kad neįrodyta, jog byla nagrinėta šališkai, o Lietuvos piliečio kreipinys įtakos nedarė.

REKLAMA
REKLAMA

Kilo konfliktas

Salėje buvę Sausio 13-osios bendrijos atstovai plojo išgirdę teismo sprendimą ir paskui užsipuolė politiką, kai jis aiškino žiniasklaidos atstovams apie tai, jog demokratija Lietuvoje paminta: „Išdavikas. Per tave Lietuvoje neliko trijų milijonų.“

Tačiau A. Paleckis nepasimetė teigdamas, jog demokratija pati išgujo piliečius į užsienį: „Jeigu čia būtų rojus, niekas iš čia nevažiuotų.“

A. Paleckis: „Lietuvos teismai yra korumpuoti, demokratija seniai mirusi“

Taip politikas įvertino Aukščiausiojo Teismo sprendimą, kuriuo palikta galioti žemesnės instancijos teismo nutartis skirti jam 10 tūkstančių litų baudą už agresijos prieš Lietuvą menkinimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išgirdęs Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (AT) sprendimą partijos „Frontas“ lyderis Algirdas Paleckis teigė, jog teismai yra korumpuoti: „Prieš daugiau nei dvidešimt metų įsikūrusi teisinė sistema parodė, jog yra neįgali, ja yra nusivylę beveik 80 procentų lietuvių, kurie jau emigravo. Neliko demokratinėje šalyje trijų milijonų.“

Paleckio teigimu, jis nugalėjo įrodydamas, jog Lietuvoje net už žodį galima būti nuteistam: „Baudą jau sumokėjau, tačiau tiesos taip ir neišgirdau, nors Pirmosios apylinkės teismas mane išteisino“.

REKLAMA

A. Paleckis teigė dar nežinantis, ar skųs AT sprendimą Strasbūro teismui. „Kiek žinau, nuteistas dėl Sausio 13-osios įvykių Juozas Kuolelis ir Mykolas Burokevičius ten nieko nepasiekė, nes jų nusikalimai buvo prilyginti fašizmui.“

Nuteistas už menkinimą

Paleckis nuteistas dešimties tūkstančių litų bauda už tai, kad viešai pasakė, jog Sausio 13-osios įvykių metu „saviškiai šaudė į savus“.

Nors Vilniaus Pirmosios apylinkės teismas jį išteisino, prokurorui apskundus sprendimą Vilniaus apygardos teismas nutarė, jog politikai menkino karo nusikaltimo įvykius, per kuriuos žuvo keturiolika taikių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų