REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Vyriausybėje Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius su Lietuvos miestų bei rajonų savivaldybių merais aptaria regionų plėtros politiką, gyventojų užimtumo didinimo, investicijų į regionus pritraukimo, socialinės paramos gyventojams, savivaldybių biudžetų formavimo ir bei kitus aktualius klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Merams ir Lietuvos savivaldybių asociacijai itin rūpi, kaip bus sprendžiamos problemos, susijusios su savivaldybių kreditoriniais įsiskolinimais dėl socialinių išmokų ir kompensacijų skaičiavimo ir mokėjimo funkcijos perdavimo savivaldybėms, kaip bus sprendžiami klausimai, susiję su pinigine socialine parama nepasiturintiems gyventojams ir parama būstui įsigyti ar išnuomoti, jaunimo įdarbinimo perspektyvos, galimybė savivaldybėms perimti slaugos paslaugų namuose teikimo organizavimą. Lietuvos savivaldybių vadovams taip pat rūpi, kokia ateityje bus regioninė politika, bei klausimai, susiję su nuosavybės teisių į išlikusį nekilnojamą turtą atkūrimu, kuris tęsiasi jau daugiau kaip du dešimtmečius ir kurio niekaip nepavyksta užbaigti.

Šiuos ir kitus klausimus, tikėdamiesi išgirsti konkrečius atsakymus, Vyriausybei merai buvo pateikę iš anksto.

Posėdyje aptariami ir kiti savivaldybėms aktualūs klausimai bei Vyriausybės programoje numatyti neatidėliotini veiklos prioritetai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų