REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antsvorį turintys žmonės per autoavarijas ypač rizikuoja savo gyvybe: jei susiduria du automobiliai, tai kuo storesnis vairuotojas, tuo didesnė yra rizika, kad jis žus. Tai rodo amerikiečių atliktas tyrimas, kurio rezultatai skelbiami specializuotame žurnale „Emergency Medicine Journal".

REKLAMA
REKLAMA

Mokslininkai išanalizavo 57 000 autoįvykių, įvykusių JAV 1996 - 2008 metais. Tarp jų buvo 3 400 mirtinų susidūrimų, kai abu automobiliai buvo panašaus tipo bei buvo turimi duomenys apie vairuotojų amžių, ūgį ir svorį. Paaiškėjo, kad stori vairuotojai ypač rizikuoja žūti autoavarijose. Ši rizika, palyginus su normalaus svorio vairuotojais, yra 80 proc. didesnė.

REKLAMA

Mokslininkai neanalizavo šios rizikos priežasčių. Tačiau jie atkreipė dėmesį į ankstesnius tyrimus. Juose, pavyzdžiui, pažymima, kad saugos diržai netinkamai apjuosia storulių klubus ir mažiau juos prilaiko. Antra vertus, mokslininkai pripažįsta, kad padidėjusi rizika susijusi ir su tuo, kad nutukę žmonės apskritai yra mažiau atsparūs sveikatos problemoms - ir per avarijas, ir vėliau gydant juos ligoninėse.

JAV nutukusiais laikomi daugiau nei trečdalis suaugusių gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų