REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Siekdami kuo ilgiau neleisti nepilnamečiams rūkyti viešose vietose, Klaipėdos valdžioje esantys politikai yra pasiryžę net kelerius metus truksiančiam bylinėjimuisi su šalies Vyriausybe.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto posėdyje uostamiesčio valdžioje esantys politikai dar kartą patvirtino, kad net nesiruošia atšaukti 2011 metais patvirtinto draudimo nepilnamečiams rūkyti visose viešose miesto vietose. Tai iki vasario 1 d. padaryti reikalauja Vyriausybės atstovė Klaipėdos apskrityje Daiva Kerekeš. Mat savivaldybių tarybos uždrausti rūkyti gali tik viešose vietose, bet ne kokiai nors asmenų grupei. Tačiau pajūrio politikai į tai atsižvelgti neketina.

REKLAMA

Jie atvirai pareiškė, jog padarys viską, kad šis draudimas galiotų kuo ilgiau.

"Puikiai suprantu, kad vien draudimais nieko nepasieksi, todėl tai yra tik viena iš daugelio priemonių. Seimo koridoriuose jau šnekama apie įstatymo pataisas. Manau, kad šis reikalas bus išspręstas greičiau, nei baigsis teismo procesas", - "Vakarų ekspresui" sakė Ugdymo ir jaunimo reikalų komiteto pirmininkas Saulius Budinas.

Klaipėdos vicemero Vytauto Čepo įsitikinimu, už tokį vaikų gelbėjimą reikia kovoti "iki paskutinio kraujo lašo". Galutinį sprendimą, ar atšaukti draudimą nepilnamečiams rūkyti viešose vietose, dar šį mėnesį priims Klaipėdos miesto taryba. Rūkyti nepilnamečiams viešosiose vietose buvo uždraudusi ir Vilniaus miesto savivaldybė. Tačiau po Vyriausybės atstovo skundo teismas jį panaikino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų