REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ne visi buvo patenkinti sužinoję, kad kompanijos „Google“ vadovas Ericas Schmidtas išvyksta į Šiaurės Korėją pusiau slaptam susitikimui. Tačiau dabar paaiškėjo susitikimo esmė ir apie ką jo metu buvo kalbėta.

REKLAMA
REKLAMA

„Google+“ paskyroje E. Schmidtas pirmadienį pranešė, kad vizito metu aptarė laisvo ir atviro interneto klausimą. Taip pat atskleidė, kad savo šalies gyventojus Šiaurės Korėjos lyderiai kontroliuoja su „Linux“ pagrindu sukurta operacine sistema, prie kurios prieigą turi tik vyriausybė, kariuomenė ir universitetai.

REKLAMA

„Korėjoje prižiūrimas internetas ir privatus intranetas. Pastarasis jungia universitetus. Būtų visai nesunku šiuos tinklus prijungti prie globalaus interneto“, – pranešime teigė E. Schmidtas, kuris sakydamas, jog Šiaurės Korėjoje yra prižiūrimas internetas, turėjo omenyje, kad šios šalies gyventojams ne tik blokuojama prieiga prie kai kurių tinklalapių, bet ir sekamas jų kiekvienas žingsnis internete.

Negana to, pasak E. Schmidto, Korėjoje egzistuoja ir 3G tinklas, tačiau šis nėra prijungtas prie pasaulinio interneto. O labai paprastai jį prijungus, net pusantro milijono korėjiečių galėtų naudotis 3G internetu.

Pats „Google“ vadovas Šiaurės Korėjoje akivaizdžiai mato kažkokių perspektyvų, kurios daugumos nuomone yra viltis, kad atvėrus internete visi šalies gyventojai puls naudotis „Google“. Savo pranešime E. Schmidtas taip pat teigė: „Kai visas pasaulis glaudžiai sujungtas, Šiaurės Korėjos sprendimas būti izoliuotiems gali paveikti visą jų šalį ir jos ekonomikos augimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų