REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Giedrius Vitkauskas, LRT televizijos laida „Šiandien“, LRT.lt

Ukmergės rajono teismą, kurio patalpose rasta gyvsidabrio, planuojama mažiausiai keliems metams iškelti dirbti į Ukmergės rajono policijos komisariato patalpas. Vyriausybės bus prašoma pinigų naujo pastato statybai, senojo išvalymui nuo gyvsidabrio, taip pat esamų ir buvusių teismo darbuotojų sveikatos tikrinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Ukmergės rajono teismo darbuotojams savų patalpų dar teks palaukti. Kol kas pagalbos ranką tiesia Ukmergės rajono policija – ji sutinka užleisti dalį patalpų. Tiesa, čia jau dirba pusė Ukmergės teismo. Kita dalis laikinai perkelta į Verslo informacijos centrą po to, kai pernai gruodį Ukmergės teismo pastate ugniagesiai surinko apie du kilogramus gyvsidabrio.

REKLAMA

„Sprendimas perkelti teismą į policiją – vienas geriausių, nes kitų pastatų pritaikymas teismui kainuotų nemažas sumas. Vienos mokyklos – apie 6 mln. litų ar daugiau, kitos – gal kiek mažiau, tačiau tie pastatai būtų ne visai pritaikyti“, – teigė Ukmergės rajono meras Algirdas Kopūstas.

Bus atlaisvinta dalis policijos pastato. Čia bus sukurtos darbo vietos 26 teismo darbuotojams, įrengtas bylų archyvas.

Teismas čia ketina įsikurti laikinai. Teisėjų taryba nutarė kreiptis į Vyriausybę, kad ši iš Rezervo fondo skirtų lėšų naujo pastato statybai. Skaičiuojama, kad tam gali prireikti iki 8 mln. litų ir užtruktų bent trejus metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Sklypas mieste išskirtas ir detalų planą turime, lieka finansavimo klausimas. Iš esmės šis klausimas visada egzistavo, nes sklypas ir planas nuo 2008 metų prarengtas ir tik laukia savo eilės“, – sakė Vilniaus apygardos teismo pirmininkas Vytautas Zelenka.

Vyriausybės bus prašoma skirti lėšų teismo darbuotojų sveikatos tyrimams, taip pat gyvsidabrio valymui senajame pastate.

„Neturime pamiršti tų, kurie dirbo tame pastate, dabartinių ir buvusių darbuotojų, nes jau pora atvejų yra, kurie suabejojo dėl sveikatos būklės, kurie nori pasitikrinti. Jų sveikata turi būti patikrinta valstybės lėšomis“, – teigė Teisėjų tarybos pirmininko pavaduotojas Egidijus Laužikas.

Skaičiuojama, kad išvalyti senąjį teismo pastatą gali užtrukti iki pusantrų metų ir tai kainuos apie milijoną litų. Tik baigus darbus paaiškės, ar pastatas bus tinkamas naudoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų