REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmadienį spaudoje pasirodė informacija, kad šeima ieško dingusios Jurgitos Stuopelytės (g. 1985 m.), kurios dingimo aplinkybės tapo rimta mįsle ne tik merginos šeimai, bet ir policijos pareigūnams. Įtariama, kad merginą galėjo prieš jos valią iš namų išvežti buvęs draugas, kuris ne kartą jai grasino susidorojimu, o sykį net bandė tai padaryti. Nors mergina dingo prieš 6 dienas, Telšių ir Plungės policija vis dar aiškinasi, kas turėtų patikrinti įtariamojo pagrobėjo namus.

REKLAMA
REKLAMA

Mama apie dingimą sužinojo iš darbdavio

Naujienų portalui Balsas.lt susisiekus su dingusios moters motina Irena Stuopeliene, ši papasakojo šeimai žinomas mįslingas dukros dingimo aplinkybes: „Apie tai, kad dukra dingo, sužinojau iš jos vadovės. Sulaukiau skambučio, kai Jurgita nepasirodė darbe“, – sunkiai tramdydama susijaudinimą kalbėjo moteris.

REKLAMA

„Žinau, kad 15-osios dienos vakarą mano dukra dar susirašinėjo su draugėmis, o paskui liudytojai teigia matę prie jos namų nepažįstamą vyrą. Man pavyko sužinoti, kad jis lankėsi dukters nuomojamame bute. Apsilankius šitam svečiui, mano dukra dingo.“

Moteris teigė, kad jau kreipėsi į policijos pareigūnus, ieškoti dingusios 27-metų moters padeda ir kiti artimieji bei jos draugai.

Keistas radinys pašto dėžutėje

J. Stuopelytės motina pasakojo, kad dukros nuomojamo buto pašto dėžutėje buvo rastas jos mobilusis telefonas. Tiesa, jis buvo be SIM kortelės, tad atsekti, kada juo buvo naudotasi ir kam skambinta, nėra taip paprasta.

REKLAMA
REKLAMA

Moteris kategoriškai atmeta versiją, kad dukra kažkur išvyko ar iš namų vėlų vakarą išėjo savo noru. Dingusiosios mamai nerimą kelia ir kitos dukros gyvenimo aplinkybės. J. Stuopelytė augina sūnų, nors su vaiko tėvu jau kuris laikas negyvena, palaiko ryšį, šis lanko vaiką. „Tėtis grįžęs iš užsienio, žadėjo anūką į kiną vestis kartu, o ji ir nepasirodė, toks dingimas nepaaiškinamas“, – kalbėjo I. Stuopelienė. Moteris teigia, kad dėl jos dukros dingimo labai išgyvena ir jos vaiko tėvas.

Nerimą kelia dienoraštis

Dingusios mama pasakojo, kad pradėjusi ieškoti dukros atrado ir jos dienoraštį, kuriame jauna moteris fiksavo savo išgyvenimus ir mintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dienoraštyje mano dukra rašo, kad buvęs draugas (redakcijai vardas ir pavardė žinomi) jai grasino susidorojimu, taip pat reikalavo pinigų, taikė psichologinį smurtą. Nežinau, kodėl reikalavo pinigų, tiesa ir ta suma ne tokia jau didelė – 400 litų. Nors dienoraštyje dukra užsiminė, kad gyvenimas pakyrėjo, bet tikrai nemanau, kad pati ką nors sau pasidarė ar išėjo savo noru, juk antradienį tarėsi susitikti su draugėmis gerti arbatos“, – pasakojo I. Stuopelienė.

Moteris prasitarė, kad su buvusiu draugu dukra nesutarė ir prieš Naujuosius metus įvykęs incidentas kaip reikiant visus išgąsdino, kai buvęs draugas moterį prieš jos valią išsivežė iš jos namų.

REKLAMA

„Mano dukra šito žmogaus labai bijojo. Jis ne kartą buvo ją sumušęs, laukdavo prie darbo – grasino. Draugės kartais važiuodavo jos paimti po darbo, labai saugojo, bet neišsaugojo...“ – sakė dingusiosios mama.

„Jis mano dukrą mušdavo ir ji nenorėjo su juo būti, ne kartą buvo jo nuskriausta. Ir dukros šešerių metų sūnus pasakojo, kaip, jam atvažiavus, jis uždarydavo Jurgitą kambaryje ir neleisdavo niekur išeiti“, – pasakojo moteris ir pridūrė, kad ne taip seniai buvęs draugas lankėsi dukros darbo vietoje, o kartu su juo buvo ir nepažįstamas vyras, kuris, tikėtina, lankėsi pas moterį jos dingimo vakarą.

REKLAMA

Šeima žino, kur gyvena buvęs moters draugas, kuris anksčiau pasižymėjo smurtiniu elgesiu, tačiau patys vykti ieškoti jos jo namuose bijo ir tikisi, kad policijos pareigūnai patikrins ir šią vietą.

Pareigūnai „dalijasi rajonus“

Naujienų portalui Balsas.lt susisiekus su Plungės policijos komisariatu, pavyko sužinoti tik tai, kad kol kas tėra tik pasidalyta informacija apie įvykį tarp rajonų.

Kriminalinės policijos viršininkė Loreta Tamaliūnaitė patvirtino, kad ši istorija jai yra žinoma, bet pareigūnės atsakymas į klausimą, kiek pasistūmėjo tyrimas dėl merginos galimo pagrobimo, buvo labai lakoniškas: „Kadangi asmuo, kuris galimai prisidėjo prie merginos dingimo, yra kito rajono gyventojas, nusiuntėme užklausą Telšių rajono policijai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į klausimą, ar tokiu atveju, kai dingo žmogus, pareigūnai neturėtų imtis skubių veiksmų, pašnekovė atsakė: „Užklausą nusiuntėme, dabar laukiame.“ Pokalbio pabaigoje, L. Tamaliūnaitė leido suprasti, kad galbūt šiandien bus aiškiau, ar šeimos įtarimai pasitvirtins.

Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis portalui Balsas.lt komentuodamas situaciją sakė: „Tokiu atveju, jokio delsimo būti negali, kai kalbama apie pavojų žmogaus gyvybei. Yra nustatyta, per kiek laiko ir kokių priemonių pareigūnai turi imtis ir tai turi būti daroma greitai.“

REKLAMA

J. Stuopelytė dingo sausio 15-tą dieną Plungėje. Moteris vilkėjo mėlyną striukę, juodas kelnėmis, avėjo juodus batus. Jos ūgis 1,65, plaukai tamsūs, akys žalios, smulkaus kūno sudėjimo. Ką nors žinančius apie jos buvimo vietą ar kitas dingimo aplinkybes prašome skambinti: +37061591767 arba 112.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų