REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norite lengvesnio būdo prisijungti prie savo elektroninio pašto? Ateityje paprasčiausiai užteks telefonu ar žiedu prisiliesti prie kompiuterio ekrano, prognozuoja „Google“.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo „Wired“, 2012-aisiais „sulūžo“ slaptažodis: kaip niekada daug buvo naujienų apie tai, kaip programišių grupuotės įsilaužė į politikų elektroninio pašto dėžutes ir paviešino jų turinį ar iš paprastų vartotojų pašto dėžučių siuntinėjo brukalus.

REKLAMA

Primenamas ir toks atvejis, kai programišiai tiesiog ištrynė vieną „Wired“ bendradarbio elektroninę tapatybę: ištrynė jo „gmail“ pašto paskyrą, „Twitter“ siuntinėjo rasistines žinutes, ištrynė „iPhone“, „iPad“ ir jo nešiojamo kompiuterio turinį ir elektroninius laiškus...

„Google“ sutinka, kad slaptažodžiai moderniame internete „kaip niekad silpni ir yra nepakankama apsauga vartotojams“. Todėl šios kompanijos saugumo skyriaus viceprezidentas Ericas Grosse`as ir inžinierius Mayankas Upadhya ruošiasi pristatyti naujausius būdus, kaip sustiprinti savo e.tapatybę internete – konkretūs pasiūlymai bus pristatyti šio mėnesio žurnalo „IEEE Security & Privacy Magazine“ numeryje.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu „Google“ eksperimentuoja su slaptažodžio pakaitalais: plona „Yubico“ kriptografine kortele, kurią įstačius į kompiuterį būtų galima automatiškai prisijungti prie „Google“. Šiuo atveju nereikia jokių papildomų programų – „Google“ jus atpažintų vienu pelytės spustelėjimu.

Prognozuojama, kad ateityje panašiu įrenginiu būtų galima „suasmeninti“ ir daugiau įrenginių, pavyzdžiui, išmanųjį telefoną. Priduriama, kad technologijoms tobulėjant, tai būtų galima padaryti net ir be jokios kortelės – užtektų prisijunti bevieliu ryšiu.

„Wired“ rašo, kad ateityje tokie slaptažodžiai nebūtų nemokami. Tačiau yra ir geroji pusė: vartotojams nereikės įsiminti daugelio sudėtingų slaptažodžių. Kita vertus, dingus tokiai kortelei, reiktų skubiai pranešti atitinkamoms tarnyboms.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų