REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos transporto ministerija ir JAV tyrėjai atliko patikrą GS Yuasa Corp. (6674) kompanijos būstinėje Kiote. Tai dalis plataus tyrimo, kuriuo siekiama išsiaiškinti baterijų gedimus nulėmusius Boeing Co. (BA)‘s 787 Dreamliner serijos lėktuvų serijos gedimus ir neveikimą, informuoja „bloomberg.com“.

REKLAMA
REKLAMA

Pareigūnai kol kas patikrino tik GS Yuasa biurus. Šiai ličio-jonų baterijų tiekėjui atstovaujantis Tsutomu‘as Nishijimas teigė, kad kompanija yra pasirengusi bendradarbiauti ir kiek galima pagelbėti pareigūnams tyrimo metu.

REKLAMA

GS Yuasa kompanijos tiekiamos baterijos yra pagrindinis tyrimo aspektas vertinant Japan Airlines Co. Lėktuve įvykusį gaisrą ir All Nippon Airways Co. lėktuvo priverstinį nusileidimą. Boeing kompanijos teigimu, daugiau 787 lėktuvų nebus gaminama tol, kol Federalinė aviacijos administracija patvirtins, kad Thales (HO) SA baterijos, tiekiamos kaip elektrinės sistemos dalis, yra saugios.

Shigeru‘as Takano‘as, Japonijos transporto ministerijos civilinės aviacijos biuro oro transporto skyriaus direktorius teigė, kad šiuo metu yra tikrinamos tiek lėktuvų gamyboje naudojamos dalys, tiek ir visas gamybos procesas, kad būtų išvengta bet kokių nesklandumų. Manoma, kad tai bus gana ilgas procesas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų