REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

AB Lietuvos radijo ir televizijos centras (Telecentras) pranešė Švenčionyse įrengęs naują siųstuvą ir taip pagerinęs skaitmeninės antžeminės televizijos programų priėmimą šiame mieste bei jo apylinkėse. Tai buvo dalis papildomų darbų, kurių bendrovė ėmėsi sužinojusi, kad atskiras nacionalinio transliuotojo (LRT) tinklas nepradės veikti analoginės antžeminės televizijos išjungimo dieną, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Papildomus darbus mes suplanavome ir vykdėme pirmiausiai atsižvelgdami į valstybės interesą, t.y. siekdami užtikrinti kuo geresnį nacionalinio transliuotojo skaitmeninės televizijos programų prieinamumą Lietuvos gyventojams“, – sako Telecentro generalinis direktorius Gediminas Stirbys.

REKLAMA

Jo teigimu, dėl to buvo padidintos ir Druskininkuose, Lazdijuose, Molėtuose, Šalčininkuose, Varėnoje veikiančių siųstuvų galios, įdiegtas skaitmeninės antžeminės televizijos siųstuvas Nidoje. Tinkama kryptimi pasukę savo priėmimo antenas dabar ir šių miestų gyventojai gali naudotis patikimu ryšiu.

„Telecentras daugiau nei 55-erius metus siunčia nacionalinio transliuotojo programas, ir nors LRT neseniai pasirinko privačius savo atskiro tinklo diegėjus, valstybės bendrovė Telecentras ir toliau atsakingai vykdo misiją, gelbėja susiklosčiusioje situacijoje“, – tvirtina Gediminas Stirbys. LR Vyriausybės 2011 m. patvirtintame „Skaitmeninės televizijos diegimo Lietuvoje modelio apraše“ nurodyta, kad analoginės antžeminės televizijos išjungimo dieną (2011 m. spalio 29-ąją) naujojo LRT tinklo parametrai turėjo užtikrinti nemokamų LRT programų priėmimo galimybę teritorijoje, apimančioje ne mažiau kaip 95 proc. Lietuvos teritorijos.

Praėjusiais metais LRT vykdytą viešąjį pirkimą laimėjo bendrovių „SATV Network“, „Bitė Lietuva“ ir „Toptronas“ konsorciumas, kol jis neįdiegė atskiro LRT skaitmeninės antžeminės televizijos tinklo, Telecentras ir toliau siunčia LRT televizijos programas, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų