REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nutarimo dėl 2013 metų paskelbimo Vilniaus geto atminimo metais iniciatorius, Kovo 11-osios Akto signataras Emanuelis Zingeris kreipiasi į visuomenines ir kitas organizacijas, prašydamas siūlyti įvairias iniciatyvas nužudytų bendrapiliečių žydų įamžinimui.

REKLAMA
REKLAMA

2013 metų rugsėjo 23 dieną sukanka 70 metų, kai nacių žudikai ėmėsi galutinio Vilniaus geto kalinių sunaikinimo.

REKLAMA

Lietuvos Respublikos Vyriausybė kartu su kitomis valstybės institucijomis parengs Vilniaus geto atminimo metų programą ir koordinuos jos įgyvendinimą.

Kaip primena ELTA, sausio 17 d. Seimas paskelbė 2013-uosius metus Vilniaus geto atminimo metais. Tokį nutarimą Seimas priėmė atsižvelgdamas į tai, kad 2013 m. rugsėjo mėnesį sukanka 70 metų, kai okupacinė nacių kariuomenė likvidavo Vilniaus getą, ir siekdamas paminėti šią Lietuvai ir jos žmonėms skaudžią istorinę datą.

REKLAMA
REKLAMA

Nutarimu siūloma Vyriausybei iki šių metų vasario 5 d. kartu su kitomis valstybės institucijomis parengti Vilniaus geto atminimo metų programą, koordinuoti jos įgyvendinimą ir numatyti lėšų šiai programai įgyvendinti.

Pasak E. Zingerio, Antrojo pasaulinio karo išvakarėse, 1939 m., žydai sudarė 27,9 proc. miesto gyventojų, apie 60 000 žmonių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų