REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjus 133 metams po egzekucijos šeimos kape palaidotas garsusis Australijos gangsteris Nedas Kelis (Ned Kelly). Vietos žiniasklaidos teigimu, laidotuvėse Gretoje Viktorijos valstijoje sekmadienį dalyvavo daug jo palikuonių.

REKLAMA
REKLAMA

Gangsterio karstas buvo uždengtas betono plokšte, kad niekas negalėtų pavogti jo kaulų. Tiesa, kapavietėje palaidotas tik begalvis N. Kelio skeletas ir kaukolės fragmentas. Mokslininkai, atlikę DNR tyrimus, skeletą identifikavo praėjusiais metais. Dalies kaukolės nerasta.

REKLAMA

Spėjama, kad ji 1978 metais buvo pavogta iš seniausio Melburno kalėjimo, kuriame nuo 1972-ųjų veikia muziejus. Tačiau yra abejonių, ar čia eksponuota kaukolė iš tikrųjų buvo D. Kelio.

N. Kelis garbinamas kaip romantiškas Robino Hudo (Robin Hood) stiliaus didvyris. 25 metų vyrui 1880-aisiais buvo įvykdyta mirties bausmė kaip galvijų vagiui, bankų plėšikui ir policininkų žudikui. Jis tada buvo palaidotas masinėje kapavietėje. N. Kelis įtariamas nužudęs mažiausiai šešis žmones.

N. Kelis įkvėpė muzikos ir kino kūrėjus. Ekrane gangsterį 1970-aisiais įkūnijo "Rolling Stones" vokalistas Mikas Džiageris (Mick Jagger), o 2003-aisiais - Hytas Ledžeris (Heath Ledger).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų