REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Mes buvome šokiruoti ir nusiminę“, - taip jautėsi Isabella Tobias, sausio 7 dieną išgirdusi neigiamą prezidentės Dalios Grybauskaitės atsakymą dėl Lietuvos pilietybės suteikimo skubos tvarka, rašo icenetwork.com. Pilietybės buvo siekiama norint atstovauti Lietuvai Sočyje vyksiančiose žiemos olimpinėse žaidynėse.

REKLAMA
REKLAMA

21-erių amerikietė I. Tobias ir 27-erių Deividas Stagniūnas pradėjo treniruotis 2010 metais. Pora du kartus dalyvavo pasaulio čempionatuose: 2011 metais jie užėmė 14 vietą, 2012 metais - 18-ą.

REKLAMA

Taip pat pora užėmė devintą vietą 2012-ųjų Europos čempionate ir laimėjo bronzos medalius „Skate Amerika 2011“ varžybose.

Lietuvos Konstitucija leidžia suteikti asmeniui Lietuvos pilietybę, jei jis yra pasiekęs nuopelnų, tačiau buvo nuspręsta, kad I. Tobias jų dar nepasiekė, o ateities nuopelnai negali būti svarstomi.

I. Tobias užpildė prašymą dėl Lietuvos pilietybės 2012 metų spalį, o gruodžio 20 dieną ji laikė kalbos egzaminą.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekas su manimi nekalbėjo angliškai, niekas nevertėjavo. Kalbėjom lietuviškai“, - teigė mergina, kuri pastaruosius metus mokėsi lietuvių kalbos. „58 klausimus iš 60 atsakiau teisingai ir išlaikiau lietuvių kalbos egzaminą.

Tuomet susitikau su komisija“, - tęsė čiuožėja. „Aš verkiau, maldavau jų, pasakiau, kad mes atiduodame visą savo kraują, prakaitą ir ašaras Lietuvai. Mes juk nenustojom treniruotis net tuomet, kai mirė Deivido mama (ji mirė nuo vėžio po 2012 pasaulio čempionato) ar buvome traumuoti. Mes atidavėme viską, ką tik galėjome vardan savo tikslo“, - atviravo I. Tobias.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų