REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Viktorija Gabulaitė, LRT televizijos naujienų tarnyba

Ar Vilnius nėra kultūringas miestas? Toks klausimas kyla išgirdus sostinės savivaldybės tarybos narių įkurtos grupės „Už kultūringą Vilnių“ pavadinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Aštuoni sostinės savivaldybės tarybos nariai nusprendė rūpintis vilniečių bei miesto svečių laisvalaikio kokybe ir derinti gyventojų bei verslininkų interesus. Grupės vadovu išrinktas Žydrūnas Savickas.

REKLAMA

„Tikslai yra įvairūs, bet vienas iš pagrindinių – rasti kompromisą tarp gyventojų, kuriems neleidžia miegoti pasilinksminimo įstaigos, keliančios didelį triukšmą, ir tų įstaigų savininkų. Per kiekvieną tarybos posėdį mes uždarome kažkokią įstaigą, apribojame jos darbo laiką“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Žydrūnas Savickas.

Vieno Vilniaus baro, kuriame buvo apribotas prekybos alkoholiniais gėrimais laikas, savininkas sako, esą tokie ribojimai Vilniaus nepadarys kultūringesnio.

REKLAMA
REKLAMA

„Kad apribosime, čia tikrai niekam nuo to geriau nebus, bet laikytis tam tikrų taisyklių, kurias nustato miesto šeimininkai, reikia“, – teigia kavinės „Soul Box“ vadovas Aurelijus Marudinas.

Barų savininkai naujajai savivaldybės tarybos grupei siūlo atkreipti dėmesį ne tik į gyventojų, bet ir į verslininkų interesus, kad veikla netaptų nuostolinga.

„Palinkėčiau tai naujai sudarytai grupei tiesiog gilintis – ne tik į vieną kažkurią pusę, kuri skundžiasi ar paminėjo kažkokį negatyvų aspektą, dėl kurio vertėtų apriboti visą verslą“, – sako A. Marudinas.

Darbą naujosios grupės nariai žada pradėti jau kitą savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų