REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Profesorius Vytautas Landsbergis be sąmokslo teorijų nebemoka gyventi“, - portalui Balsas.lt sakė ministras pirmininkas, Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Algirdas Butkevičius. Taip jis reagavo į šeštadienį Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) taryboje iš konservatorių patriarcho prof. V. Landsbergio lūpų nuskambėjusį teiginį, kad signataro Zigmo Vaišvilos nepatogūs klausimai prezidentei Daliai Grybauskaitei yra „valdančiųjų kerštas“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot A. Butkevičiaus, tokie ir panašūs spėliojimai neturi jokios prasmės. „Mūsų frakcijoje ir partijoje tokių klausimų niekas nesvarstė, o dauguma frakcijos narių Z. Vaišvilos pasisakymą Sausio 13 įvykių minėjime vertino neigiamai“, - pabrėžė LSDP lyderis.

REKLAMA

Papildyta 14.11)

Darbo partijos atstovė Virginija Baltraiptienė portalui Balsas.lt sakė, kad kitaip, kaip svaičiojimais, tokių pasisakymų pavadinti negalėtų. „Aš nebesu seimo valdybos narė, o kalbėtojų sąrašą tvirtina Seimo valdyba. Tačiau nieka sir niekada ten neprašo derinti pasisakymų tekstų. Jų pasitaikydavo ir aštresnių, tačiau jokios cenzūros ar derinimų nebūdavo. <...> Manu, tai viena iš profesoriaus V. Landsbergio savybių – visur ieškoti klastų bei priešų“, - sakė ji.

REKLAMA
REKLAMA

Balsas.lt primena, kad dar prieš prezidento rinkimus 2009 metais ir vėliau vis buvo mėginama iškelti klausimą dėl neaiškumų prezidentės D. Grybauskaitės biografijos laikotarpio, kuomet, vykstant kovai dėl nepriklausomybėxs, griaudint Sąjūdžio mitingams ir po Vilnių važinėjant okupantų tankams, ji toliau darbavosi Aukštojoje partinėje mokykloje, kurią kontroliavo 1991 metų Sausio 13 perversmo organizatoriai ir žudynių bendrininkai. Tačiau tikro rezonanso tai susilaukė tik šiemet, kai Z. Vaišvila šiuos klausimus bei faktus akcentavo savo kalboje, iškilmingo posėdžio Seime metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Landsbergis šiandien pareiškė, kad Z. Vaišvilos žodžiais valdantieji esą keršija D. Grybauskaitei už tai, kad ši sukėlė sunkumų formuojantis valdančiajai koalicijai. „Valdantieji Seimą buvo nutarę, aš neabejoju, buvo nutarę paleisti šitą torpedą galimai ir kaip keršto veiksmą už tai, kad Darbo partija patyrė nemalonumų po rinkimų formuoti Vyriausybę. Ir tam asmeniui, kuris sukėlė nemalonumų, bus atlyginta“, - partijos tarybos posėdyje sakė V. Landsbergis.

Panašiai partijos taryboje aiškino ir partijos pirmininkas, buvęs premjeras A. Kubilius. Anot jo, Z. Vaišvilą valdantieji tam į minėjimą kalbėtoju ir sutiko pakviesti, nors jis su Irena Degutiene, Seimo valdyboje ir reiškė "kritines pastabas".

REKLAMA

Žiniasklaidoje aiškinama, esą yra "neoficialių duomenų", kad leisti pasisakyti Z. Vaišvilai Seimo valdyboje agitavo Seimo pirmininkas, „darbietis“ Vydas Gedvilas ir socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Seimo valdybos nariai taip pat yra:pirmasis Seimo pirmininko pavaduotojas, „darbietis“ Vytautas Gapšys, „tvarkietis“ Kęstas Komskis, Lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslav Narkevič, socialdemokratas Algirdas Sysas, konservatoriai A. Kubilius ir I. Degutienė. Jau po minėto incidento - praėjusį ketvirtadienį - jis gretas papildė Liberalų sąjūdžio atstovas Petras Auštrevičius. Seimo pirmininkui V. Gedvilui artima aplinka patvirtina tik patį faktą, kads valdyboje Z.Vaišvilos prašymui pasisakyti pritarė šeši iš aštuonių valdybos narių.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų