REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Venesuelos prezidentas Hugas Čavesas (Hugo Chavez) sausio 18 d. iš intensyviosios terapijos skyriaus perkeltas į požeminę ligoninę - bunkerį Havanoje, informuoja televizija "Univision".

REKLAMA
REKLAMA

Televizijos duomenimis, tam, kad H. Čavesas būtų perkeltas į bunkerį, esantį po Revoliucijos aikšte Havanoje, Kubos valdžiai teko išsikviesti šimtus saugumo tarnybų agentų ir medikų. Šis bunkeris buvo specialiai pastatytas tam atvejui, jeigu prireiktų skubios medicinos pagalbos Fideliui Kastrui (Fidel Castro) ir yra netoli jo asmeninės požeminės slėptuvės.

REKLAMA

Pasak televizijos, sprendimas perkelti H. Čavesą į bunkerį buvo priimtas norint išvengti nuolatinio informacijos apie Venesuelos prezidento sveikatą nuotėkio.

58-erių metų H. Čavesas 2012 m. spalį buvo perrinktas prezidentu dar vienai kadencijai. Gruodį Havanoje jam buvo atlikta ketvirtoji ir sunkiausia onkologinė operacija. Nuo tada jis gydomas Kuboje. Sausio pradžioje skelbta, kad H. Čaveso būklė pablogėjo dėl sunkios respiratorinės infekcijos.

Sausio 9 dieną Venesuelos Kongreso ir Aukščiausiojo teismo sprendimu H. Čaveso inauguracijos ceremonija, numatyta sausio 10 dieną, buvo atidėta neapibrėžtam laikui.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų