REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Televizija – brangus verslas, todėl nerodo

 Sugedę siųstuvai, dėl kurių vakar nebuvo transliuojama Aukštaitijos televizijos programa, kirs televizininkams per kišenę.

 Sugedę siųstuvai, dėl kurių vakar nebuvo transliuojama Aukštaitijos televizijos programa, kirs televizininkams per kišenę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį panevėžiečiai neturėjo galimybės matyti Aukštaitijos televizijos – ATV – programos. Televizijos direktorius Eugenijus Ivanauskas kategoriškai paneigė gandus, neva transliacija buvo nutraukta dėl skolų, – jo patikinimu, kaltas siųstuvo gedimas. Išjungė nepranešę Į „Panevėžio balso“ redakciją užsukusi panevėžietė Solveiga piktinosi negalinti žiūrėti regioninės televizijos programos.

REKLAMA

„Nebuvo jokio įspėjimo, kad neberodys ATV programos. Bent jau kokį nors pranešimą įdėtų. Jeigu vyksta profilaktinis patikrinimas, turėtų pranešti apie tai. O dabar – nieko! Gal apskritai nebebus galima žiūrėti televizijos? Gal juos tikrai išjungė už skolas?“ – klausinėjo moteris ir teigė visada žiūrinti šios televizijos transliuojamą programą.

Įsiklausę į ponios Solveigos skundą, nusprendėme pasidomėti, kodėl vakar negalima buvo žiūrėti ATV. Prisiskambinus televizijos direktoriui Eugenijui Ivanauskui ir uždavus klausimą, šis iš pradžių aiškino, esą vyksta profilaktinis patikrinimas. Tačiau vėliau prisipažino: sugedo siųstuvas.

REKLAMA
REKLAMA

„Todėl ir negalime transliuoti programos, – kalbėjo E. Ivanauskas. – Siųstuvui nustatyta penkerių metų garantija. Atvykę meistrai taiso jį ir vakare (sausio 17 dienos – autorės pastaba) 18 valandą jau įjungsime, panevėžiečiai galės vėl žiūrėti televiziją.“ Didžiausia problema – ne skolos? Paklaustas, ar televizija neturi kitokių bėdų, E. Ivanauskas neslėpė: „Turime skolų, bet jos nėra tokios didelės, kad dėl to būtų išjungta televizija.“

„Yra ir kitokių dalykų, – tęsė ATV direktorius. – Tai susiję su kitomis dviem mieste esančiomis – gal teisingiau būtų sakyti buvusiomis – televizijomis. Kai televizijos perėjo prie skaitmeninės transliacijos, ATV buvo suteikta teisė teikti siuntėjo paslaugas. Dalyvavome konkurse ir Lietuvos radijo ir televizijos komisija mums suteikė teisę teikti tokią paslaugą. Konkurso sąlygose buvo įrašytas punktas, kad transliuosime ir kitų Panevėžio regione veikiančių televizijų programas. Tai yra turėjome užtikrinti regione veikiančių televizijų tęstinumą. Tai Kupiškio, „PanTV“ ir „KTV plius“ televizijos. Tačiau nei „PanTV“, nei „KTV plius“ nesinaudoja ATV siuntimo paslauga. Siuntimo paslaugomis naudojasi Kupiškio ir Pasvalio televizijos. Kiek žinau, „KTV plius“ savo programas transliuoja per kabelinę televiziją, o „PanTV“ apskritai negalima matyti.“ Tikėjosi, kad atsipirks ATV direktorius E. Ivanauskas neslepia, kad televizijos verslas – brangus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Žinodami, kad teks teikti siuntimo paslaugas, pirkome galingesnį siųstuvą. Pereidami prie skaitmeninės televizijos investavome daugiau nei 100 tūkstančių litų. Tai nemaži pinigai. Manėme, kad mūsų televizijos paslaugomis naudosis „KTV plius“ ir „PanTV“, o tai turėjo sumažinti išlaidas. Tačiau, kaip jau sakiau, taip neįvyko. Be to, labai daug pinigų suryja elektra.

Per mėnesį vien už elektros paslaugas tenka sumokėti apie 3 800 litų. Šiuo metu ne tik taisome sugedusį siųstuvą, bet ir deriname su meistrais galimybę naktį išjungti elektrą. Jei tai pavyks padaryti, sutaupytume apie pusantro tūkstančio litų per mėnesį“, – skaičiavo išlaidas televizijos vadovas ir ramino televizijos žiūrovus – programą jie matys. Transliuos tik kabelinė Lietuvos radijo ir televizijos komisija 2012 metų gruodžio 12 dieną patenkino UAB „Pictura“, transliuojančios televizijos programą „KTV plius“, ir UAB Panevėžio regiono televizijos, transliuojančios programą „PanTV“, prašymus leisti nebetransliuoti programų skaitmeninės antžeminės televizijos tinklais ir jas transliuoti tik kabelinės televizijos tinklais.

REKLAMA

2012-ųjų spalio 29 dieną perėjus prie skaitmeninės antžeminės televizijos, programos „KTV plius“ ir „PanTV“ turėjo būti transliuojamos 56 TV kanalu Panevėžyje ir 56 TV kanalu Viešintose (Anykščių rajonas) naudojantis UAB Aukštaitijos televizijos teikiamomis siuntimo paslaugomis. Pasak transliuotojų, šių transliacijų jie negali vykdyti dėl ekonominių priežasčių.

Programos kabelinės televizijos tinklais bus transliuojamos Panevėžyje ir jo apylinkėse. Jas galės matyti tik kabelinių televizijų abonentai.

 

Raimonda MIKUČIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų