REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Okunoshima - tai nedidelis Japonijos lopinėlis, Inland jūroje, Hirosimos prefektūroje. Ši vieta ypatinga tuo, kad ji pilna įvairiausių rūšių triušių, dėl to, dažnai vadinama tiesiog "Triušių sala". Ypatingoji sala kasmet pritraukia tūkstančius turistų ir gyvūnų mylėtojų, kurie čia atvyksta pasigrožėti triušių gausybe bei juos pamaitinti.

REKLAMA
REKLAMA

Nors Okunoshima yra be galo graži vieta, ji vis tik garsėja ir savo tamsia praeitimi. Prieš Antrąjį pasaulinį karą Japonija čia gamino cheminius ginklus. Palydovai tada dar neskraidė, o sala buvo ištrinta iš oficialių žemėlapių. Japonijai pralaimėjus karą, gamykla buvo uždaryta, o triušiai, kurie buvo naudojami bandymuose, paleisti į laisvę. Neturėdami jokių natūralių priešų, triušiai išplito po visą salą.

REKLAMA

Okunoshima salos triušiai yra laukiniai, tačiau jie jau spėjo įprasti prie žmonių. Dažnai jie patys prisiartina prie turistų ir šokinėdami ant dviejų kojyčių prašo maisto. Labiausiai jiems patinka morkos, kopūstai, ir specialus triušių maistas, kuris salos viešbučiuose parduodamas po 1 dolerį už puodelį. Didžioji dalis keliautojų, kurie atvyksta į šalį yra gyvūnų mylėtojai. Medžioti triušius čia griežtai draudžiama, taip pat negalima į salą atsivežti šunų ar kačių.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant to, kad turistai miniomis plūsta į Okunoshima salą, praeitis apie cheminius ginklus taip pat nepamiršta. Čia ne tik kad veikia "Nuodingųjų dujų muziejus" (angl. Poison Gas Museum), bet ir pati sala atsiduoda cheminiais teršalais. 1996 metais buvo nustatyta, kad vanduo čia yra užterštas arsenu, o 2005 metais Aplinkosaugos ministerija informavo, kad arseno kiekis atmosferoje 49 kartais viršija leistiną normą. Iš 6 tūkst. darbuotojų, kurie čia dirbo nuo 1929 iki 1945 metų, dauguma susirgo kvėpavimo ligomis ar net mirė. Ekologiniu požiūriu sala šiandien laikoma saugia turistams, tačiau, pasak savanorio gido Masayuki Yamauchi, joje yra apie 11 vietų, kuriose buvo užkastos nuodingosios medžiagos. Ir nors šiose vietose lankytis draudžiama, daugelis kalba, kad sala nėra tinkama gyventi, o turistams patariama nenuklysti iš kelio ir lankytis tik gerai žinomose salos vietose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų