REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Kauno miesto taryba ketvirtadienio posėdyje nepatvirtino kvartalinės gyvenamųjų namų renovacijos projekto, pagal kurį numatoma kitąmet renuovuoti 120 daugiabučių.

 Kauno miesto taryba ketvirtadienio posėdyje nepatvirtino kvartalinės gyvenamųjų namų renovacijos projekto, pagal kurį numatoma kitąmet renuovuoti 120 daugiabučių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vygaudas Molis tikina, kad pasiūlymo neatsisakyta, jo įtraukimas į biudžetą atidėtas, o taryba jam pritars po mėnesio.

REKLAMA

„Reikia įtraukti plano eilutę į biudžetą. Kai su biudžetu bus svarstoma, patvirtinsime. Kitas dalykas, galbūt ne visi viską suprato, galvoja, kad bus dar naujos žaidimo taisyklės. Naujų taisyklių bus, bet jos nelies jau pradėtų projekų“, – dėsto jis.

„Meras pats pasakė, kad bus pritarta kartu su biudžetu“, – teigia jis. Daviau komandą Energetikos skyriaus vedėjui Algirdui Vaitiekūnui, kad viską padarytų, kad nieko nepritrūktumėme, nes kaip ir per mažai prašėme.“

REKLAMA
REKLAMA

Jis tikina, kad visi tarybos nariai pasisako už renovacijos projektą, o mėnuo nieko nereiškia.

„Mes kaip tik darome proveržį Kaune. Didmiestį palyginus su Druskininkais, yra skirtumas – keli tūkstančiai ir kelio dešimtys daugiabučių. Kur pati savivaldybė gali susitvarkyti yra vienas dalykas, o mes naudojamės JESSICOS programa, be to, Kaunas renovaciją vykdo ir pagal senas programas“.

Būsto ir urbanistinės plėtros agentūros (BUPA) vyriausioji specialistė Jolita Maženienė teigia nesuprantanti, kodėl Kauno miesto taryba nepatvirtino renovacijos plano, nes sutikimas buvo gautas visuose komitetuose, patvirtintas ir mero parašu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai apmaudu, kad Kauno savivaldybė vakar plano nepatvirtino, neaišku dėl kokių priežasčių, nors šitiek mėnesių vilkino. Visi rankas nuleidę ir nusivylę Kauno savivaldybės tarybos veiksmais“, - sako ji.

BUPA atstovė tikina, kad Kauno apsisprendimas išjudinti renovaciją, būtų didelis žingsnis ir parama būsto savininkams.

„Nuo spalio Kaune žadame, žmonės laukia: jie žino, kada bus tarybos posėdis ir kitą dieną skambina ir klausia, o mes nežinome ką atsakyti ir priežasčių net nežinau, kodėl jie negali patvirtinti plano, – dėsto ji. – Visi svarstė ir aiškinosi, nė vienas nepasakė, kad kažkas yra negerai: tikrai reikia ir darysime.“

REKLAMA

Anot V. Molio, naujosios Vyriausybės daugiabučių renovacijos modelis gali dar palengvinti Kauno kvartalinės daugiabučių renovacijos planą.

Artimiausias Tarybos posėdis – vasario 7 dieną, renovacijos projektą planuojama teikti vasario 29 dieną.

„Projektus darysime tiems namams, kurie apsispręs, kad nedegintumėme savo pinigų. Juos jau kaip ir turime: vyksta, ekskursijos, debatai, žmonės apsisprendę. Palengvinsime jiems, ir Vyriausybė gal dar savo ruožtu palengvins savo naujais modeliais“, - aiškina V. Molis.

Praėjusią savaitę jis spaudos konferencijoje teigė, kad tai apie 120 mln. vertės kvartalinės renovacijos projektas: „Metų pradžioje patvirtinsime šį projektą, savivaldybė vien daugiabučių atnaujinimo techninių projektų parengimui numatė investuoti 3 mln. litų ir iki 2013-ųjų pabaigos pagal JESSICA programą susigrąžinsime savivaldybės investuotas lėšas.“

Gabija SABALIAUSKAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų