REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Palangos miesto savivaldybei pasirašius sutartį su UAB „Uostamiesčio projektas“, šią savaitę pradėti kurorto koncertų salės projektavimo darbai.

Palangos miesto savivaldybei pasirašius sutartį su UAB „Uostamiesčio projektas“, šią savaitę pradėti kurorto koncertų salės projektavimo darbai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jau po keleto metų senosios Vasaros estrados vietoje išdygs modernus daugiafunkcinis trijų tarpusavyje sujungtų korpusų pastatas, kuriame įsikurs net tik koncertų salė, bet ir Kultūros centras bei meno mokykla.

REKLAMA

Projekto autoriaus Algirdo Stripinio teigimu, techninio projekto rengimo darbai truks iki devynių mėnesių. Pirmą etapą - koncertų salės korpuso projektą planuojama parengti per 3–4 mėnesius. Planuojama, jog jau rudenį prasidės ir salės rekonstrukcijos darbai.

Pirmiausia numatoma pertvarkyti pačią koncertų salę. Rekonstruojamas pastatas bus apskritimo formos, maždaug 4 tūkst. kvadratinio metrų ploto. Vėliau bus imamasi kito korpuso – maždaug 900 kvadratinių metrų ploto meno mokyklos, galiausiai išdygs Kultūros centras, kurio plotas sieks apie 250 kvadratinių metrų.

REKLAMA
REKLAMA

Rekonstruoto pastato sienoms bus pasitelktos lengvos metalinio karkaso apšiltintos konstrukcijos. Pačioje salėje planuojama naudoti tik akustines medžiagas, neleidžiančias patalpoje sklisti aidui ir maksimaliai apsaugančias nuo triukšmo sklidimo į aplinką. Salės erdvė pasižymės ir išskirtiniu apšvietimu - šviesa į patalpas pateks per viršutinį stoglangį ir fasadinėje sienoje "įpjautus" langus.

Koncertų salėje, į kurią, kaip ir iki rekonstrukcijos, lankytojai pateks iš Vytauto gatvės pusės, bus įrengtas 2500 sėdimų žiūrovų vietų amfiteatras su apie sceną išdėstytomis žiūrovų vietomis. Numatyta ir galimybė žemesnįjį amfiteatro lygį transformuoti į horizontalaus grindų paviršiaus salę. Tuomet sėdimų ir stovimų vietų skaičius salėje sieks iki 3000.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Stripinio, transformuojamos tribūnos suteiks galimybę per keletą minučių pakeisti patalpos žiūrovinę dalį iš amfiteatro į banketų salę ar tuščią erdvę.

Išnaudoti planuojama ir patį amfiteatro pakilimą – jo dėka greta koncertų salės bus įrengtas holas bei dvi mažesnės salės repeticijoms ar seminarams, taip pat - pagalbinės patalpos.

Antruoju darbų etapu greta koncertų salės, kitame pastato korpuse, įsikurs Meno mokykla. Šis korpusas bus gerokai mažesnis ir žemesnis už pagrindinį pastatą. Meno mokyklos atstovams bus užtikrinta galimybė naudotis greta esančios koncertų salės erdve.

REKLAMA

Trečiuoju etapu bus suprojektuotas Kultūros centras. Išskirtinis šio pastato bruožas bus kamerinis vidinis kiemelis - amfiteatras, kuriame galės vykti koncertai, poezijos vakarai, diskusijos. Tikėtina, jog net ir nevykstant renginiams jis turėtų būti mėgiama poilsio, bendravimo erdvė.

Pasak A. Stripinio, koncertų salės statyba, priklausomai nuo klimato sąlygų, gali trukti nuo 2 iki 3 metų.

Palangos meras Šarūnas Vaitkus atkreipė dėmesį, jog moderni, visus metus veikianti koncertų salė Palangai yra labai reikalinga, juo labiau kad šiais metais didžiausias šalies kurortas tapo Lietuvos kultūros sostine.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų