REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rūta JANKUVIENĖ

Šiaulių miesto politikai neranda 7 milijonų litų įstaigoms šildyti, bet Savivaldybės administracijos vadovams taupyti nebereikės. Siūloma jiems atkurti prieškrizines priemokas prie algų. Taupymo režimas išjungtas ir dėl kitų valdininkų atlyginimų.

REKLAMA
REKLAMA

Krizės nebėr

Miesto Tarybai siūloma atkurti pernai sumažintas priemokas prie algų Savivaldybės administracijos direktoriui Vladui Damulevičiui ir jo pavaduotojams Vaclovui Vingrui ir Viktorui Strups.

REKLAMA

V. Damulevičius vėl gautų 40 procentų atlyginimo priemoką, jo pavaduotojai – 25 procentų atlyginimo priemokas. Pernai direktorius gavo 20 procentų, jo pavaduotojai – 5 procentų priemokas.

„Praėjusiais metais pagal koalicijos susitarimą dėl taupymo priemokos buvo sumažintos 20 procentinių punktų, o šiemet tokio susitarimo nėra, – aiškino „Šiaulių kraštui“ Edita Čičelienė, Savivaldybės personalo skyriaus vedėja. – Todėl siūlome jas grąžinti į 2011 metų lygį, nes tokios jos buvo skirtos, priimant direktorių ir pavaduotojus į pareigas.“

REKLAMA
REKLAMA

Priemokos politinio pasitikėjimo pareigūnams pagal Valstybės tarnybos įstatymą gali būti skiriamos už darbo krūvį viršijančią veiklą. Jos gali sudaryti iki 60 procentų atlyginimo.

E. Čičelienės teigimu, šiemet priemokos už darbo krūvį viršijančią veiklą jau yra atkurtos ir tarnautojams, dirbantiems pagal darbo sutartis. Priemokos jiems padidintos iki 20 procentų

Tokių priemokų negauna tik valstybės karjeros tarnautojai. Bet jiems skiriami priedai prie algų pagal kitus įstatymo numatytus kriterijus.

Atkuriamoms algoms – beveik 200 tūkstančių

Šiemet visiems Savivaldybės darbuotojams atkuriamos tokios algos, kokios buvo 2011 metais. Dėl to administracijos darbo užmokesčio fondas didės 192 tūkstančiais litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai įjungus taupymo programą, valdininkai dirbo trumpesnes darbo valandas, ėjo nemokamų atostogų, todėl jų algos mažėjo vidutiniškai 15,6 procento.

2013 metų miesto biudžetas dar nėra patvirtintas. Biudžeto projekte siūloma Savivaldybės administracijos darbo užmokesčio fondui skirti 5,9 milijono litų.

Dar 1,4 milijono litų valdininkų atlyginimams planuojama gauti iš valstybės biudžeto – dėl pavestų Savivaldybei vykdyti valstybės funkcijų.

Valdžios išlaikymo kainos

Mero, jo pavaduotojų, mero patarėjų atlyginimams 2013 metų biudžeto projekte planuojami 298,7 tūkstančio litų.

REKLAMA

Tarybos sekretoriatui skaičiuojami 283 tūkstančiai litų. Kontrolės ir audito tarnybai – 464 tūkstančiai litų.

Tarybos narių vadinamosioms kanceliarinėms išmokoms šiemet planuojami 160 tūkstančių litų.

Tarybos nariai dabar kas mėnesį atsiskaitytinai gali gauti iki 520 litų. Bet šias išmokas ima ne visi politikai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų